KONOBAR POLUDEO ZBOG BAKŠIŠA OD 500 EVRA: Jurio gosta do parkinga, rekao mu da nije dovoljno dao

Autor:

Svet

17.08.2023

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visina ovog bakšiša prevazilazi mesečna primanja velikog broja ljudi.

KONOBAR POLUDEO ZBOG BAKŠIŠA OD 500 EVRA: Jurio gosta do parkinga, rekao mu da nije dovoljno dao

Foto: shutterstock

Jedan imućni italijanski turista je sa izraženom nezadovoljstvom napustio popularno francusko letovalište Sen Trope nakon skandaloznog incidenta sa konobarom.

Prema rečima turiste, njegova napojnica od 500 evra je izazvala konflikt sa konobarom koji ju je smatrao nedovoljnom.

Pretpostavlja se da je situacija eskalirala nakon što je konobar, kako se tvrdi, pratio turistu sve do parkirališta restorana. Konobar je navodno stavio do znanja da nije zadovoljan iznosom napojnice i izrazio nezadovoljstvo jer gost nije ostavio barem 1.000 evra bakšiša.

- On je mislio da je bio velikodušan kada je ostavio 500 evra. Umesto toga, bio je izvređan. Konobar mu je rekao da to nije dovoljno i da može da uloži malo više truda kako bi dosegao 1.000 evra jer je to bliže 20 odsto ukupnog iznosa njegovog računa - izjavio je prijatelj italijanskog turiste za medije.

Ovaj incident nije samo izazvao neprijatnost za turistu, već je i postao predmet interesovanja i komentara lokalne zajednice i posetilaca letovališta.

Prema izveštaju jednog britanskog lista, ovaj događaj nije usamljen slučaj, s obzirom na to da turisti tvrde da neki restorani u Sen Tropeu postavljaju zahtev za minimalnu potrošnju od 1.500 evra.

U isto vreme, na drugim lokacijama duž Francuske rivijere, pojedini restorani zahtevaju da gosti minimalno potroše čak 10.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading