MATVIJENKO: NATO prevazilazi granice bloka, time ugrožava globalnu BEZBEDNOST

Autor:

Svet

25.07.2023

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je posebno istakla hitnost davanja pravne ocene pokušaja Zapada da primora treće zemlje da se pridruže režimu sankcija, čak i ako bi to bilo štetno po njihove nacionalne interese.

MATVIJENKO: NATO prevazilazi granice bloka, time ugrožava globalnu BEZBEDNOST

Foto: Tanjug/AP

NATO se širi van svojih granica, narušava stabilnost i ugrožava globalnu bezbednost, izjavila je danas predsednica Senata Ruske federacije Valentina Matvijenko.

Ona je ranije, tokom posete Pekingu, predložila izradu i podnošenje predloga Ujedinjenim nacijama za međunarodno pravni pokument koji bi regulisao aktivnosti vojnih blokova i saveza jer ''takve strukture'' trenutno predstavljaju stvarnu pretnju međunarodnoj stabilnosti, prenosi TASS.

- NATO prevazilazi granice bloka i širi se ne pitajući nikoga za dozvolu, i time narušava globalnu stabilnost i bezbednost - rekla je ona na konferenciji za medije.

Matvijenko je posebno istakla hitnost davanja pravne ocene pokušaja Zapada da primora treće zemlje da se pridruže režimu sankcija, čak i ako bi to bilo štetno po njihove nacionalne interese i potkopalo njihovu ekonomiju, navodi agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading