UKRAJINA ULAZI U NATO: Američki ministar odbrane odredio tačno vreme pristupanja

Autor:

Svet

13.07.2023

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden je ranije naglasio da Ukrajina nije spremna za ulazak u NATO, rekavši prošle nedelje da ruski rat u Ukrajini treba da se završi pre nego što Alijansa može da razmotri priključenje Ukrajine tom vojnom savezu.

UKRAJINA ULAZI U NATO: Američki ministar odbrane odredio tačno vreme pristupanja

Foto: Tanjug/AP, pixabay.com,

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas da "nema sumnje" da će se Ukrajina pridružiti NATO-u po okončanju rata sa Rusijom.

- Ne sumnjam da će se to dogoditi, a čuli smo da skoro sve zemlje u prostoriji govore isto -  rekao je Ostin u intervjuu za Si-En-En (CNN) nakon dvodnevnog samita NATO u Viljnusu, kojim je dominiralo pitanje kada će Kijev pristupiti savezu.

Prema njegovim rečima, potrebno je unaprediti i druge stvari, poput reforme pravosuđa i demokratskih standarda.

Na pitanje koliko je Ukrajina blizu ispunjavanja standarda NATO-a, Ostin je rekao da „još ima posla“.

- Što se tiče obuke i opreme, ima još posla. Ali mi sada radimo ovaj posao dok se oni bore u ovom ratu i stvari su urađene do ove tačke. Potrebno je još više da se uradi da bi se osiguralo da imaju punu kompletnu sposobnost - istakao je ministar.

Američki predsednik Džo Bajden je ranije naglasio da Ukrajina nije spremna za ulazak u NATO, rekavši za Si-En-En u ekskluzivnom intervjuu prošle nedelje da ruski rat u Ukrajini treba da se završi pre nego što Alijansa može da razmotri priključenje Ukrajine tom vojnom savezu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading