AZOVCI SE VRAĆAJU U RAT: Zelenski doveo iz Turske vođe OZLOGLAŠENOG BATALJONA, Rusima su odmah poslali ZLOSLUTNU PORUKU (VIDEO))

Autor:

Svet

09.07.2023

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Denis Prokopenko, jedan od pet komandanata bataljona Azov čije je oslobađanje iz Turske ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obezbedio nakon razgovora sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, obratio se javnostiI i najavio povratak njegovih ljudi na front.

AZOVCI SE VRAĆAJU U RAT: Zelenski doveo iz Turske vođe OZLOGLAŠENOG BATALJONA, Rusima su odmah poslali ZLOSLUTNU PORUKU (VIDEO))

Foto: Printscreen Twitter

Anton Geraščenko, savetnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ukrajine, objavio je na Tviteru deo tog obraćanja. Na snimku Prokopenko na pitanje da li će se petorica komandanata bataljona Azov sada vratiti na front, bez mnogo razmišljanja odgovara potvrdno, navodi Kurir.

- Naravno! Zato smo se i vratili u Ukrajinu - rekao je Prokopenko.

Geraščenko navodi da trreba pogledati kako u tom trenutku izgleda lice Kirila Budanova, šefa Glavnog obaveštajnog direktorata Ministarstva odbrane Ukrajine, koji stoji na bini s azovcima.

Izraz lica Budanova naglo se menja nakon Prokopenkove najave povratka tek oslobođenih azovaca na front, pošto on zatvara oči i deluje kao neko kome nije baš prijatno to što čuje.

 

Zamenik komandanta Azova Svjatoslav Palamar rekao je:

„Nastavićemo da radimo svoj posao. Mi smo vojnici. Položili smo zakletvu”.

Ukrajinski Interfaks u vesti o povratku komandanata bataljona Azov u zemlju podseća da je Zelenski 22. septembra 2022. objavio da je uspeo da obezbedi razmenu njih petorice "za 55 onih koji su se borili protiv ukrajinske države i onih koji su izdali Ukrajinu.

Zelenski je tada kazao da je s Erdoganom, koji je bio posrednik u razmeni ratnih zarobljenika ruske i ukrajinske strane, dogovorio da petorica komandanata bataljona Azov "barem do kraja rata" odu u Tursku gde će im bezbednost garantovati predsedbik te zemlje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading