SRAMOTA AMERIČKE MINISTARKE! Pred Kinezima prekršila PROTOKOL, javnost zapanjena! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.07.2023

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka ministarka finasija obrukala Sjedinjene Američke Države u poseti Pekingu.

SRAMOTA AMERIČKE MINISTARKE! Pred Kinezima prekršila PROTOKOL, javnost zapanjena! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Američka ministarka finansija Dženet Jelen bila je u zvaničnoj poseti Pekingu, a svojim postupkom je šokirala javnost.

Naime, ona se tri puta poklonila vicepremijeru He Lifengu, a snimak se odmah pojavio an društvenim mrežama i izazvao oprečne komentare.

Bivši službenik Bele kuće Bredli Blejkman, koji je služio za vreme administracije predsednika Džordža Buša, rekao je za Njujork post da je taj gest bio nepristojan.

- Nikad, nikada, nikada... američki zvaničnik se ne klanja. Izgleda da je pozvana u direktorovu kancelariju, a to je upravo ono što Kinezi vole 

 

 

- Nije shvatila da je klanjanje kao američkog zvaničnika kršenje protokola. Kineski zvaničnik čak nije ni uzvratio. On se povukao da bi joj dao više prostora za klanjanje -  napisao je autor Maks Marej na Tviteru.

Jelen je na odlasku iz Pekinga izjavila da SAD i Kina imaju značajna neslaganja i da se o njima mora razgovarati "jasno i direktno".

- Predsednik Džozef Bajden i ja ne posmatramo odnos između SAD i Kine kroz okvir sukoba velikih sila. Verujemo da je svet dovoljno velik da obe naše zemlje napreduju - naglasila je Jelen, koja se sa kineskim sagovornicima razgovarala o ratu Rusije u Ukrajini i istakla da je "od suštinske važnosti" da kineske firme izbegavaju da pružaju Rusiji materijalnu podršku za rat ili izbegavanje sankcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading