PUTIN KONAČNO OTKRIO ISTINU O VAGNERU: Evo ko stoji iza finansiranja privatne vojske!

Autor:

Svet

27.06.2023

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je u potpunosti finansirala grupu "Vagner", saopštio je ruski lider Vladimir Putin.

PUTIN KONAČNO OTKRIO ISTINU O VAGNERU: Evo ko stoji iza finansiranja privatne vojske!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

- Želim da istaknem i želim da svi znaju to: celu Vagnerovu grupu je u potpunosti finansirala država. Iz Ministarstva odbrane, iz državnog budžeta, mi smo u potpunosti finansirali ovu grupu - rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Po njegovim rečima, od maja 2022. godine do maja 2023. godine vlasti su platili Vagneru 86,262 milijarde rublja, (oko milijardu evra).

- Nadam se da niko ništa nije ukrao, razjasnićemo to - dodao je on.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je dejstva „vagnerovaca“ 24. juna nazvao zločinačkom avanturom, a protiv šefa grupe Jevgenija Prigožina je pokrenut krivični postupak zbog organizovanja oružane pobune.

Kasnije je pres-služba predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka saopštila da je on pregovarao s Prigožinom, koji je prihvatio njegov predlog da obustavi kretanje „Vagnera“ na teritoriji Rusije, piše Informer.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u subotu uveče saopštio da će Prigožin otputovati u Belorusiju, a da će krivični postupak protiv njega biti obustavljen.

Beloruski Hajun, pozivajući se na podatke "Flajtradara" danas je objavio da je poslovni avion Prigožina doleteo iz ruskog grada Rostova na Donu u Belorusiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading