OVE DVE BILJKE TERAJU KOMARCE BOLJE OD BILO ČEGA! Obavezno nabavite SAMO JEDNU, neće vam ni prići!

Autor: N.J.

Lifestyle

27.06.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove biljke poznate su kao najefikasnije u borbi protiv komaraca.

OVE DVE BILJKE TERAJU KOMARCE BOLJE OD BILO ČEGA! Obavezno nabavite SAMO JEDNU, neće vam ni prići!

Foto: Shutterstcok

Komarce privlači miris na ljudskoj koži i zbog toga ne možemo da ih se otarasimo. Posebno je neprijatno kada je veče prelepo za šetnju, a mi moramo da se borimo sa dosadnim komarcima. Ako ste se interesovali kako da prirodno oterate komarce sigurno ste čuli da određene biljke i eterična ulja mogu biti od koristi.

Da li lavanda odbija komarce?

Da! Prema studiji iz 2019. godine ulje lavande pokazalo je 80 odsto otpornosti na komarce i efikasno je do osam sati. Druga studija iz 2009. godine otkrila je da je stopa odbijanja linalola 58 odsto na otvorenom i 93 odsto u zatvorenom prostoru. Linalol je odgovaran za miris lavande koji je privlačan ljudima, a komarci ga mrze. Dva načina na koja možete koristiti lavandu su kao sveža ili kao eterično ulje. Osim što možete lavandu u saksiji držati na baštenskom stolu, odlično je i da je posadite.

Foto: pixabay.com

Lavanda

Ruzmarin

Botanička bašta u Njujorku preporučila je ovu biljku. Svima je dobro poznata ova biljka, a drveni miris je upravo ono što ne privlači komarce. Mnogi preporučuju kombinaciju ruzmarina i žalfije koju je potrebno zapaliti. Mirisaće prijatno, a insekti vam se neće približiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading