OVIH 10 STVARI MORATE URADITI PRE NEGO ŠTO NAPUNITE ČETRDESET GODINA: Ako ih izbegavate, mnogo ćete se KAJATI

Autor: N.J.

Lifestyle

01.06.2023

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Kada napunimo 40 godina sebe upoznajemo bolje nego ikada.

OVIH 10 STVARI MORATE URADITI PRE NEGO ŠTO NAPUNITE ČETRDESET GODINA: Ako ih izbegavate, mnogo ćete se KAJATI

Foto: Unsplash/ averie woodard

U dvadesetim i tridesetim odlučujemo da li želimo da se okrenemo samo braku, ili karijeri ili bismo želeli i jedno i drugo. Ali kad uđemo u četrdesete, često poznajemo sebe bolje nego ikad pre i imamo određenu mudrost. Bez obzira na to da li ste blizu četrdesete ili vam je ta godina daleko, morate da čujete neke životne mudrosti. Sledeće stavke pomoći će vam u negovanju svega lepog.

1. Budite sebični prema svom vremenu

- Kad jednom uđete u četrdesete, stvari mogu postati složene s partnerima, bebama, moćnim karijerama i vođenjem timova na poslu, stoga morate biti u stanju sebično da raspolažete vremenom i da znate postaviti granice. Za mene to znači ustajanje u 5 ujutro i odlazak u studio na jogu. O tome ne pregovaram. Naučila sam kako to uklopiti u svoj dan čak i ako sam mrzovoljna ili mi se ne da - savetuje Alison Vetengel.

2. Selidba u drugi grad

Prelazak u drugi grad može biti početak nove avanture.

- Živite daleko od rodnog grada. Ne za fakultet, već za pomak u karijeri, ne za partnera, već za svoj pomak. Bilo da idete da živite u strani grad ili samo odlazite u najbliži veliki grad iz svog malog rodnog mesta, život daleko od kuće bila je jedna od mojih najvećih avantura, a mogu garantovati da će biti isto i za druge - kaže ona.

Foto: Shutterstock

Selidba

3. Redovno vežbanje

Ako redovno idete na pilates ili jogu može biti dobro za vaš um i telo.

Foto: Izvor: Unsplash/ bruce mars

Pilates

4. Prekinite odnose sa ljudima koji vam ne služe ničemu

Ovde nije reč o materijalnoj koristi već o nečemu drugom.

- Nemojte misliti da morate nastaviti vezu, bez obzira je li reč o roditelju, toksičnom prijatelju ili partneru koji vam više ne odgovara. Imate ograničeno vreme na zemlji, što postaje očitije kako starite. Provedite ga s ljudima koji su vam važni i radite stvari koje vam znače - preporučuje LeMessurier.

5. Naučite da kuvate

Ako se bližite četredesetim ova veština je zlata vredna.

Foto: Shutterstock

Spremljen omet u tiganju

6. Štednja

Bolje da uštedite i da priuštite jednu stvar koju ste toliko želeli, nego da trošite i rasipate na gluposti.

Foto: Izvor: Unsplash/ Emil Kalibradov

Prazan novčanik

7. Ne dopustite da vam biološki sat diktira odluke

- Ne dopustite da vam biološki sat diktira kako donosite odluke. Postoji mnogo načina da zasnujete porodicu, a ako se usredsredite na sat koji otkucava, mogli biste propustiti prilike za neverovatnu karijeru, putovanje koje će vam promeniti život ili upoznavanje novih ljudi koji će vas promeniti na bolje - kaže ona koja je nedavno postala majka u 41. godini.

- Radite ono što volite i znajte da će, kad dođe vreme, doći savršena mala porodica, i iako možda neće izgledati onako kako ste mislili, biće još veće remek delo i lepše poglavlje života nego što ste ikada mogli zamisliti - objasnila je.

8. Nabavite biljku

Ako imate biljku to ima mnogo prednosti.

Foto: Shutterstock

Negovanje orhideje

9. Napravite spisak svih stvari koje vam donose radost i sreću i učinite jednu svaki dan

-  Bilo da se radi o svakodnevnom plivanju, jutarnjoj vežbi joge ili s ljubavlju skuvanom ručku svakog poslepodneva, napravite spisak svake stvari koja vam donosi radost, bez obzira koliko mala, i pobrinite se da ostvarite barem jednu od njih pre nego što završi dan. To je najbolji čin ljubavi prema sebi - kaže LeMessurier.

10. Volontirajte

Pronađite ono što vam se sviđa i volontirajte, spojite lepo i korisno, piše "Krstarica".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading