OVIH 10 STVARI MORATE URADITI PRE NEGO ŠTO NAPUNITE ČETRDESET GODINA: Ako ih izbegavate, mnogo ćete se KAJATI

Autor: N.J.

Lifestyle

01.06.2023

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada napunimo 40 godina sebe upoznajemo bolje nego ikada.

OVIH 10 STVARI MORATE URADITI PRE NEGO ŠTO NAPUNITE ČETRDESET GODINA: Ako ih izbegavate, mnogo ćete se KAJATI

Foto: Unsplash/ averie woodard

U dvadesetim i tridesetim odlučujemo da li želimo da se okrenemo samo braku, ili karijeri ili bismo želeli i jedno i drugo. Ali kad uđemo u četrdesete, često poznajemo sebe bolje nego ikad pre i imamo određenu mudrost. Bez obzira na to da li ste blizu četrdesete ili vam je ta godina daleko, morate da čujete neke životne mudrosti. Sledeće stavke pomoći će vam u negovanju svega lepog.

1. Budite sebični prema svom vremenu

- Kad jednom uđete u četrdesete, stvari mogu postati složene s partnerima, bebama, moćnim karijerama i vođenjem timova na poslu, stoga morate biti u stanju sebično da raspolažete vremenom i da znate postaviti granice. Za mene to znači ustajanje u 5 ujutro i odlazak u studio na jogu. O tome ne pregovaram. Naučila sam kako to uklopiti u svoj dan čak i ako sam mrzovoljna ili mi se ne da - savetuje Alison Vetengel.

2. Selidba u drugi grad

Prelazak u drugi grad može biti početak nove avanture.

- Živite daleko od rodnog grada. Ne za fakultet, već za pomak u karijeri, ne za partnera, već za svoj pomak. Bilo da idete da živite u strani grad ili samo odlazite u najbliži veliki grad iz svog malog rodnog mesta, život daleko od kuće bila je jedna od mojih najvećih avantura, a mogu garantovati da će biti isto i za druge - kaže ona.

Foto: Shutterstock

Selidba

3. Redovno vežbanje

Ako redovno idete na pilates ili jogu može biti dobro za vaš um i telo.

Foto: Izvor: Unsplash/ bruce mars

Pilates

4. Prekinite odnose sa ljudima koji vam ne služe ničemu

Ovde nije reč o materijalnoj koristi već o nečemu drugom.

- Nemojte misliti da morate nastaviti vezu, bez obzira je li reč o roditelju, toksičnom prijatelju ili partneru koji vam više ne odgovara. Imate ograničeno vreme na zemlji, što postaje očitije kako starite. Provedite ga s ljudima koji su vam važni i radite stvari koje vam znače - preporučuje LeMessurier.

5. Naučite da kuvate

Ako se bližite četredesetim ova veština je zlata vredna.

Foto: Shutterstock

Spremljen omet u tiganju

6. Štednja

Bolje da uštedite i da priuštite jednu stvar koju ste toliko želeli, nego da trošite i rasipate na gluposti.

Foto: Izvor: Unsplash/ Emil Kalibradov

Prazan novčanik

7. Ne dopustite da vam biološki sat diktira odluke

- Ne dopustite da vam biološki sat diktira kako donosite odluke. Postoji mnogo načina da zasnujete porodicu, a ako se usredsredite na sat koji otkucava, mogli biste propustiti prilike za neverovatnu karijeru, putovanje koje će vam promeniti život ili upoznavanje novih ljudi koji će vas promeniti na bolje - kaže ona koja je nedavno postala majka u 41. godini.

- Radite ono što volite i znajte da će, kad dođe vreme, doći savršena mala porodica, i iako možda neće izgledati onako kako ste mislili, biće još veće remek delo i lepše poglavlje života nego što ste ikada mogli zamisliti - objasnila je.

8. Nabavite biljku

Ako imate biljku to ima mnogo prednosti.

Foto: Shutterstock

Negovanje orhideje

9. Napravite spisak svih stvari koje vam donose radost i sreću i učinite jednu svaki dan

-  Bilo da se radi o svakodnevnom plivanju, jutarnjoj vežbi joge ili s ljubavlju skuvanom ručku svakog poslepodneva, napravite spisak svake stvari koja vam donosi radost, bez obzira koliko mala, i pobrinite se da ostvarite barem jednu od njih pre nego što završi dan. To je najbolji čin ljubavi prema sebi - kaže LeMessurier.

10. Volontirajte

Pronađite ono što vam se sviđa i volontirajte, spojite lepo i korisno, piše "Krstarica".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading