OGLASILI SE GLAVNI RIVALI: Tramp i Desantis reagovali na Bajdenov najnoviji pad na otvorenoj sceni (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

02.06.2023

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik Donald Tramp i guverner Floride Ron Desantis, glavni rivali u trci za republikansku predsedničku nominaciju, reagovali su na najnoviji pad u javnosti aktuelnog demokratskog predsednika Džoa Bajdena (80).

OGLASILI SE GLAVNI RIVALI: Tramp i Desantis reagovali na Bajdenov najnoviji pad na otvorenoj sceni (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug-AP

Iz Bele kuće je saopšteno da je Bajden dobro nakon što se sapleo i pao na događaju u Vazduhoplovnoj akademiji vojske SAD u saveznoj državi Kolorado.

- Na bini je bila vreća peska dok se predsednik rukovao - navedeno je iz Bajdenove administracije.

Njegova portparolka Karin Žan-Pjer rekla je da se Bajden ukrcao u avion pri povratku iz Kolorada sa "velikim osmehom", iako je jedan od reportera primetio da nije bilo postavljanja novinarskih pitanja pre leta.

Tramp, koji je favorit među republikanskim kandidatima za Belu kuću na izborima 2024, reagovao je na Bajdenov pad izjavom da je "cela stvar luda".

Foto: Tanjug/AP

Pad američkog predsednika Džoa Bajdena na događaju u Koloradu

- Nadam se da nije povređen - rekao je Tramp (76) koji se ranije često podsmevao Bajdenovim godinama.

Tramp je naveo da čovek mora da bude oprezan, čak i ako mora da se spusti niz rampu, očigledno misleći na svoj oprezan odlazak sa bine koji je dospeo na naslovne strane 2020.

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Džo Bajden

On je tada rekao da je rampa na američkoj vojnoj akademiji u Vest Pointu u Njujorku bila klizava i odbacio izveštavanje medija o njegovom pogoršanom zdravlju kao lažne vesti.

Desantis je takođe reagovao na Bajdenov incident, navodeći da Bajdenu želi brz oporavak od svih povreda koje je možda zadobio.

Foto: Tanjug/AP

Ron Desantis, republikanski guverner Floride

- Ali, takođe želimo Americi brz oporavak od povreda koje je zadobila zbog Džoa Bajdena i njegove politike - rekao je Desantis na predizbornom skupu u Nju Hempširu.

Poslednji zdravstveni pregled Bajdena obavljen je u februaru, a lekar Bele kuće Kevin O'Konor napisao je da Bajden hoda "ukočenim hodom", uglavnom uzrokovanim oštećenjem kičme i nerava na stopalima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Džonko

02.06.2023 17:56

DOBRO JEEE... KOMEDIJA SE NASTAVLJA... BIĆE JOŠ GEGOVA... 😀😀👏

Penzioner

02.06.2023 19:23

Kakav predsednik, takvaaa i drzavaaaa. Dace Bog da jos jednom padne i ne podigne se vise nikada !!! Mnogo su zla naneli celom Svetu !!!!