DESANTIS UŠAO U TRKU ZA NAREDNOG PREDSEDNIKA SAD

Autor:

Svet

24.05.2023

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ron Desantis (44) je ušao u trku za narednog predsednika SAD, u borbi sa Donaldom Trampom.

DESANTIS UŠAO U TRKU ZA NAREDNOG PREDSEDNIKA SAD

Foto: Tanjug/AP

Ron Desantis je u danas podneo deklaraciju o kandidaturi američkoj saveznoj izbornoj komisiji. Desantis je usred drugog mandata na mestu guvernera Floride.

Njegova kandidatura se dugo očekivala, a sada je i zvanično registrovan u Saveznoj izbornoj komisiji.

Republikanac se pridružuje rastućoj listi kandidata koji žele da sklone Trampa, koji vodi u svojoj stranci sa više od 30 procenata u nacionalnim istraživanjima javnog mnjenja.

Republikanski glasači će sledeće godine odlučiti koji će se kandidat suočiti sa predsednikom Džoom Bajdenom, demokratom, na opštim izborima u novembru 2024. godine.

Trka za republikansku predsedničku nominaciju postala je konačno interesantna nakon dominacije Donalda Trampa (76) u anketama, pošto je Floride Ron Desantis odlučio da se kandiduje za Belu kuću i pokrene kampanju u kojoj će vodeću ulogu imati njegova supruga Kejsi.

Lepa prva dama Floride je na svom Tviter nalogu postovala video klip koji traje pola minuta i od svojih pratilaca na toj društvenoj mreži zatražila da na određeni broj pošalju poruku koja glasi "Launch" (pokretanje ili pokreni), nakon čega će im stići uzvratna poruka od predizborne kampanje "Ron Desantis za predsednika".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 


 

Komentari (0)

Loading