NAKON RAZORNOG ZEMLJOTRESA, MAJKA I BEBA PONOVO ZAJEDNO! Njihova priča će vam naterati suze na oči

Autor:

Svet

03.04.2023

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodi se da je troipomesečna beba po imenu Vetin izvučena iz ruševina zgrade u provinciji Hataj.

NAKON RAZORNOG ZEMLJOTRESA, MAJKA I BEBA PONOVO ZAJEDNO! Njihova priča će vam naterati suze na oči

Foto: Tanjug/AP

Majka je ponovo sa svojom bebom u južnoj Turskoj nakon što je DNK test potvrdio da je to njena ćerka, gotovo dva meseca posle razornog zemljotresa koji je pogodio region, saopštilo je danas tursko Ministarstvo za porodice.

Navodi se da je troipomesečna beba po imenu Vetin izvučena iz ruševina zgrade u provinciji Hataj više od pet dana posle zemljotresa 6. februara , i to bez zdravstvenih problema, da bi je 54 dana kasnije ministar predao njenoj majci Lasemin Begdas u bolnici u gradu Adani, preneo je Rojters.

- Ponovno spajanje majke i njenog deteta jedan je od najdragocenijih zadataka na svetu - rekao je ministar za porodicu i socijalne usluge Derija Janik.

Nakon što je prvobitno zbrinuta u bolnici u Adani, beba je prevezena predsednikovim avionom radi dalje nege u Ankari, prenosi Tanjug.

DNK test je utvrdio da je Lasemin njena majka i beba je avionom vraćena u Adanu. U zemljotresu su poginuli bebin otac i dva brata, navodi se u saopštenju ministarstva.

Više od 56.000 ljudi poginulo је u zemljotresu 6. februara i potresima koji su usledili, od kojih 50.000 u Turskoj, a ostatak u Siriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading