HRVATI RAZMATRAJU UKIDANJE EKSKURZIJE U INOSTRANSTVU: Direktorka: U budućnosti treba drugačije sagledati situaciju, možda i ovakva putovanja sprečiti

Autor:

Svet

03.04.2023

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uviđajem je policija, utvrdila da je reč o nesrećnom slučaju.

HRVATI RAZMATRAJU UKIDANJE EKSKURZIJE U INOSTRANSTVU: Direktorka: U budućnosti treba drugačije sagledati situaciju, možda i ovakva putovanja  sprečiti

Foto: Privatna arhiva

U porečkoj Srednjoj školi "Mate Balote" prvi je radni dan nakon tragedije koja se u noći s petka na subotu dogodila u Pragu kada je, tokom maturske ekskurzije, poginuo 17-godišnji učenik pošto je pao s petog sprata, kako piše Index.

Uviđajem je, podsetimo, policija, utvrdila da je reč o nesrećnom slučaju. Mladić je preskočio ogradu na balkonu uz restoran na petom spratu i pao. Najverovatnije je hteo da izvede parkur trik, rekla je ambasadorka Hrvatske u Češkoj Ljiljana Pancirov.

Foto: Shutterstock

 

Telo mladića najranije sutra moglo bi da krene za Hrvatsku.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić izvestio je kako krizni štab za takve situacije u Istarskoj županiji počinje sa psihološkom pomoći koja će, kako kaže, trebati svima.

- Jako je teško bilo šta od toga suzbiti, prevenirati, sprečiti, ali definitivno u budućnosti možda treba drugačije sagledati pa možda čak i ukinuti ovakva putovanja - smatra predsednica Udruženja hrvatskih srednjoškolskih direktora Suzana Hitrec.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading