UČENIK GIMNAZIJE PAO SA 5. SPRATA KLUBA NAOČIGLED DRUGOVA?! Poznati novi detalji smrti tinejdžera na ekskurziji: I nastavnici i đaci bili prisutni!

Autor:

Svet

02.04.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još uvek se čekaju zvanični izveštaji češke policije.

UČENIK GIMNAZIJE PAO SA 5. SPRATA KLUBA NAOČIGLED DRUGOVA?! Poznati novi detalji smrti tinejdžera na ekskurziji: I nastavnici i đaci bili prisutni!

Foto: Shutterstock

Učenici iz Poreča koji su bili na ekskurziji u Pragu vratili su se dan ranije nego što je bilo predviđeno nakon što se desila tragedija u kojoj je njihov vršnjak poginuo.

Krešimir Bronić, direktor Srednje škole Mate Balote u Poreču, rekao je da je jutros  razgovarao s profesorima i vodičima koji su bili na izletu.

- Za sada imam samo usmene informacije o tome što se dogodilo i dok mi se to ne potvrdi službeno, ne bih davao nikakve informacije o uzrocima tragedije - kazao je tamošnjim medijima potreseni direktor.

Dodao je kako je angažovan tim za krizne intervencije te da će se od sutra učenicima i roditeljima razreda, iz kojeg je bio stradali učenik, pružiti nužna psihološka pomoć.

Tragedija se dogodila u klubu gde su bili svi učenici i profesori

Bronić je potvrdio da se radi o mladiću iz Umaga, koji je školu pohađao u Poreču.

Prema prvim informacijama, on je poginuo tokom višednevnog putovanja ove škole u Prag. Navodno je uzrok smrti pad s velike visine. Na izletu je bilo gotovo 90 učenika iz trećih i četvrtih razreda opšte i jezičke gimnazije.

- Učenik je prešao preko ograde s terase kluba i pao s visine petog sprata. Verujem da je nesrećan slučaj i ne bih mogao ništa više komentarisati do dopisa češke policije - kazao je za HRT Krešimir Bronić, direktor Srednje škole Mate Balote.

- Čekamo zapisnik očevida koji je obavila češka policija. To se dogodilo u Pragu oko 00:30 u klubu gde su bili svi učenici, profesori i vodiči agencije koji su bili u pratnji - takođe je istakao tamošnjim medijima.

Ambasadorka: Nemam nikakve dodatne informacije

Hrvatska ambasadorka u Češkoj Ljiljana Pancirov kazala je za HRT da želi izraziti saučešće porodici, ali i svim onima, deci i nastavnicima, koji su bili prisutni prilikom tog smrtnog slučaja.

- Za sada nemam nikakve dodatne informacije. Očekuje se izveštaj policije i nalaz obdukcije. Tokom ponedeljka očekujemo dodatne informacije - kazala je Pancirov. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading