ČESTITKE MILATOVIĆU STIŽU SA SVIH STRANA: Oglasili se brojni evropski zvaničnici

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.04.2023

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadaju se jasnom evropskom putu Crne Gore.

ČESTITKE MILATOVIĆU STIŽU SA SVIH STRANA: Oglasili se brojni evropski zvaničnici

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Čestitke novom predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću stigle su od pojedinih evropskih i svetskih lidera, a danas se oglasio i šef diplomatije EU Žozep Borelj.

- Čestitke Jakovu Milatoviću na izboru za predsednika Crne Gore. Radujem se što ćemo raditi zajedno na napretku Crne Gore u EU, u skladu sa željama većine crnogorskih građana - naveo je Borelj na Tviteru.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik takođe je čestitao Milatoviću.

- Čestitke i građanima Crne Gore na velikom odzivu u drugoj rundi predsedničkih izbora. Milatoviću želim uspeh u ujedinjenju zemlje iza jednog, evropskog cilja - poručio je Bilčik putem Tvitera.

Poslanica iz redova nemačkih Zelenih u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon je, uz čestitke novom predsedniku, istakla da je u Crnoj Gori pobedila demokratija.

- Čestitam građanima Crne Gore što su izabrali novog predsednika. Iskreno se nadam jasnom evropskom putu Crne Gore, koji može da počne sada kada je razmontiran sistem DPS - napisala je Fon Kramon.

Bivši američki izaslanik za Kosovo i Metohiju Ričard Grenel prvo je ocenio da se u Crnoj Gori dogodio "politički zemljotres", a onda i čestitao Milatoviću na izboru.

Novom predsedniku Crne Gore čestitali su i predsednica Slovenije, predsednik Litvanije, i još neki evropski zvaničnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading