ZBOG STRAHA OD KORONE MAJKA I SIN TRI GODINE BILI ZAKLJUČANI U STANU: Dečak nije video sunce, spasila ga policija

Autor:

Svet

24.02.2023

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija razvalila vrata stana i unutra zatekla razbacano smeće, odeću, namirnice i kosu koju su sami kratili.

ZBOG STRAHA OD KORONE MAJKA I SIN TRI GODINE BILI ZAKLJUČANI U STANU: Dečak nije video sunce, spasila ga policija

Foto: Tanjug/AP

Žena, identifikovana kao Munmun Mandžhi i njen sin, stanovnici grada Gurgaon u blizini Delhija, spaseni su ove nedelje nakon što je njen suprug potražio pomoć policije, koja je provalila u stan, u kome je bio potpuni haos.

Odeća, gomila smeća, kosa, koju su sami sekli jedno drugom, namirnice...sve je bilo razbacano po stanu koji nisu napustili tri godine, a dečak tokom tog perioda nije video sunce. 

Razlog za sve to, bio je nenormalan strah koji je Munmun imala od pandemije koronavirusa, zbog čega je verovala da će njen sin umreti ukoliko izađe iz kuće.

- Bilo je veoma teško ubediti moju suprugu da sa sinom izađe iz kuće jer se plašila da će oboje oboleti od koronavirusa. Kad god bi izašla, pratio sam je do obližnje pijace, gde je kupovala nekoliko stvari odjednom - rekao je Suran Mandžhi, otac, prenosi Independent.

Tokom boravka u zaključanoj kući, žena nije dozvoljavala nikome, čak ni mužu, da uđe unutra. On je u kontaktu bio sa njima preko video poziva.

Za Indian Express je rekao da je ostavljao namirnice i druge stvari ispred vrata.

- Nisam mogao da zadržim suze kada sam prvi put zagrlio sina posle tri godine. Poljubio sam ga i obećao mu da će porodica živeti kao i ranije - rekao je on.

Nakon spasavanja, majka i sin su odvedeni u bolnicu na preglede.

Incident je doveo do zabrinutosti o uticaju kovida-19 na mentalno zdravlje i potrebi za podršku tokom pandemije, piše Telegraf.

Indija se suočila sa jednom od najvećih stopa smrtnosti od korone za vreme pandemije.

Međutim, poslednjih meseci broj novih infekcija je pao na nekoliko stotina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading