EVO ŠTA SU OVAJ OTAC I ĆERKA RADILI DOK SU U RUŠEVINAMA ČEKALI NA SPAS: Baka ležala mrtva u drugoj sobi (VIDEO)

Autor:

Svet

16.02.2023

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac i ćerka preživeli četiri dana u srušenoj zgradi, nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku.

EVO ŠTA SU OVAJ OTAC I ĆERKA RADILI DOK SU U RUŠEVINAMA ČEKALI NA SPAS: Baka ležala mrtva u drugoj sobi (VIDEO)

Foto: dailymail.co.uk/printskrin

Cem Okur (42) i njegova ćerka Tanem Safije (8) preživeli su bez ozbiljnih povreda, a danima su bili zaglavljeni u mrklom mraku ispod ruševina, nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku 6. februara.

Cem je objasnio da su trudeći se da ne razmišljaju o nesreći koja ih je zadesila, igrali "papir, kamen, makaze", nadajući se da će pomoć stići pre nego što bude kasno.

Čak 101 sat je prošao pre nego što je spasilački tim uspeo da dođe do oca i ćerke, a tokom pretrage je pronađena i baka devojčice, koja je ležala mrtva u susednoj sobi, budući da su ruševine pale na nju.

Otac se, govoreći za medije, prisetio toga kako otišli da spavaju, a onda ih je iz sna probudila kataklizma.

 

 

- Bilo je kao armagedon i izgledalo loše. Prvi minuti su bili užasni. Gornji spratovi su uništeni, a plafon iznad nas se srušio tako da smo se zaglavili u procepu visokom jedan metar. Nismo mogli ništa da vidimo i morali smo da puzimo po podu da bismo došli jedan do drugog. Činilo se kao da nema vazduha - ispričao je Cem za Dejli Mejl.

Najveći strah ovog Turčina bio je taj da će ostati bez vazduha i vode pre nego što spasioci dođu do njih, ali je tumarajući u mraku uspeo da pronađe flašice sa vodom. Tužno je što je osim strahovanja za ćerkin život, razmišljao i o tome da je njegova majka verovatno mrtva, ali se trudio da to sakrije pred Tanem.

- Bili smo blizu i uporno igrali dečju igru, ali nismo se smejali dok smo je igrali. Pevali smo pesme, pričali priče i molili Boga da nas spasi - prisetio se otac.

Cem je udarao kamenom o zid s vremena na vreme u nadi da bi spasioci mogli da čuju zvuk i da ih tako pronađu, i ovi njegovi napori su urodili plodom.

Tanem je prva spasena jer je bila dovoljno mala da se provuče kroz rupu i odvezli su je do kola hitne pomoći, a onda je Cem izvučen. U bolnici se ponovo našao zajedno sa ćerkom, piše Dejli Mejl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading