GRADILI SMO ZGRADE SA MANJE GVOŽĐA OD PROPISANOG: Turski građevinac otkrio JEZIVE stvari novinarima, a sve po NJIHOVOM nalogu!

Autor:

Svet

11.02.2023

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cetin od zemljotresa spava ispred svoje zgrade sa suprugom i troje dece.

GRADILI SMO ZGRADE SA MANJE GVOŽĐA OD PROPISANOG: Turski građevinac otkrio JEZIVE stvari novinarima, a sve po NJIHOVOM nalogu!

Foto: Tanjug/AP

Cetina Simsek, 58-godišnji građevinski radnik iz Turske, priznao je novinarima da je njegova firma gradila objekte sa manje gvožđa nego što je zakonom propisano, po uputstvima velikih građevinskih firmi.

Nekad bi odbili, a nekada bi pristali jer im je potreban novac da prehrane porodicu, priznao je za New York Times.

- Učinio sam to jer su mi rekli - rekao je Simsek okupljenim novinarima u Gaziantepu, gradu od kojeg su ostale samo ruševine.

Cetin od zemljotresa spava ispred svoje zgrade sa suprugom i troje dece. Zapalili su vatru da se zagreju, a svaki put kada se zemlja iznova zatrese, probude se "duhovi prošlosti".

Da li su dva strahovito jaka zemljotresa, koja su se dogodila u ponedeljak u razmaku od devet sati i nekoliko stotina kasnijih, takođe jakih potresa, jedini krivci za takvo uništenje grada? Čini se da ne...

Turski predsednik rekao je da će vratiti milion Sirijaca koji su napustili zemlju u okviru programa dobrovoljnog povratka, prenosi Kurir.

Grad je trenutno pust, ostali su samo oni koji nemaju kuda i oni koji čekaju spašavanje članova porodice. U nedostatku skloništa, mnogi su se vraćali u sela iz kojih su došli ili su tražili krov nad glavom kod rođaka u drugim gradovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading