OGLASIO SE AMBASADOR SRBIJE U TURSKOJ: Evo da li ima povređenih srpskih državljana u zemljotresu!

Autor:

Svet

06.02.2023

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strašan zemljotres pogodio je Tursku oko 4 ujutru.

OGLASIO SE AMBASADOR SRBIJE U TURSKOJ: Evo da li ima povređenih srpskih državljana u zemljotresu!

Foto: Tanjug/AP

Za sada nema informacija da li ima povređenih državljana Srbije u zemljotresu koji je pogodio Tursku, izjavio je ambasador Srbije u Ankari Zoran Marković.

Ambasador Marković je naveo da se državljani Srbije nisu obraćali našoj ambasadi za pomoć.

Marković je rekao da će saradnici ambasade pozvati državljane Srbije koji žive u pogođenom području da provere kako su, ali je dodao da na tom području živi mali broj državljana Srbije - njih 20 do 30.

Prema njegovim rečima, zemljotres se nije osetio u Ankari, prenosi Telegraf.

Podsetimo, snažan zemljotres jačine 7,8 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je Tursku jutros oko 4 časova. Epicentar je bio na oko 3 km od grada Gazintep, na dubini oko 10 km. Sledeći je bio oko sat kasnije jačine 6,7 stepeni, nakon čega je usledio niz blažih.

Prema poslednjim informacijama, broj poginulih u zemljotersu u Turskoj je povećan na 284, saopštio je potpredsednik Faut Oktaj. Prema njegovim rečima, povređene su 2.323 osobe, prenosi Rojters. Prethodno je saopšteno da je u Siriji poginulo 237 ljudi, a više od 600 povređeno.

Prvi preliminarni podaci govore da je samo na jugu Turske uništeno odnosno srušeno 130 zgrada. Rušenje zgrada zabeleženo je i u Sriji, ali za sad detaljnih informacija.

Turske vlasti uputile su zvanični apel svetskoj javnosti da je toj zemlji potrebna svaka pomoć, pre svega u medicinarima i spasiocima kako bi se pomoglo stradalima na jugu Turske i povećale šanse da se povređeni i preživeli spasu iz gomile betona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading