"MOGUĆI VAZDUŠNI NAPADI NA EVROPU"! Austrijska ministarka kaže da moramo biti spremni!

Autor:

Svet

29.01.2023

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U blizini Austrije i Evrope nalazi se veliki broj raketa i krstarećih projektila različitih dometa i ciljeva, navela je austrijska ministarka odbrane.

"MOGUĆI VAZDUŠNI NAPADI NA EVROPU"! Austrijska ministarka kaže da moramo biti spremni!

Foto: Printskrin/Youtube/OE24.TV

Austrijska ministarka obrane Klaudia Taner ukazala je da bi Evropa trebalo da se pripremi za moguće vazdušne napade, prenosi ORF, koji se poziva na juče predstavljeni izveštaj o rizicima ministarstva obrane. U izveštaju stoji da se ne mogu isključiti raketni napadi na Evropu.

- U blizini Austrije i Evrope nalazi se veliki broj raketa i krstarećih projektila različitih dometa i ciljeva - navodi se u izveštaju.

U razgovoru za austrijsku novinsku agenciju Klaudia Taner je komentarisala planirani zaštitni štit evropskih zemalja NATO-a. Ona se nada brzoj implementaciji Evropskog nebeskog štita, čiji je i Austrija deo.

- Ali to ne znači da više ne moramo sprovoditi naš aktivni nadzor vazdušnog prostora - rekla je. - To je važan korak koji pripremamo.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading