PUTIN IZGUBIO 188.000 VOJNIKA?! Dramatični podaci američkih obaveštajaca: UNIŠTENO 2.000 RUSKIH TENKOVA!

Autor:

Svet

21.01.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramatične brojke!

PUTIN IZGUBIO 188.000 VOJNIKA?! Dramatični podaci američkih obaveštajaca: UNIŠTENO 2.000 RUSKIH TENKOVA!

Foto: Tanjug/AP

Rusija je od početka invazija na Ukrajinu izgubila oko 188.000 vojnika a najmanje 2.000 ruskih tenkova završilo je u starom gvožđu, pokazuju američki obaveštajni podaci.

Kako navodi britanski Dejli mejl, američke procene dramatično su veće od engleskih o kojima je govorio britanski ministar odbrane Ben Volas, a po kojima je Kremlja na frontu ostao bez 100.000 vojnika.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski vojnici u Bahmutu

Inače, zapadni mediji poslednjih dana intezivno pišu o tome da je iz Vašingtona u Kijev poslat nalog da se ukrajinska vojska povuče iz Bahmuta, jednog od ključnih gradova na Istočnom frontu.

Džon Lof, saradnik u programu za Rusiju i Evroaziju u istraživačkom centru Chatham House u Londonu, rekao je da je situacija na ukrajinskom bojnom polju „neubedljiva“, a da se na proleće očekuje novi pritisak Rusije, budući da je rat prilično delikatno pripremljen.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinske snage potisnute iz Bahmuta

Sa druge strane, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zamolio je zapadne saveznike da pošalju tenkove koji bi pomogli da se probiju ruske linije.

Marina Miron, sa Odseka za studije odbrane na Kraljevskom koledžu u Londonu, rekla je da su tenkovi korisni, ali treba uzeti u obzir niz faktora, uključujući koliko će ih biti poslato i kada, u kakvom su stanju i kako će ukrajinske posade biti obučeni i držati vozila snabdevena.

- Davanje tenkova bio bi „više politički gest“ nego nešto što će promeniti tok rata - rekla je Miron.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Miodrag

03.02.2023 23:22

Čekam da još licitiraju, a licitiraju jer ne znaju ni približan broj, pa ovako ispipavaju. No, ja ću ih upoznati sa onim što je već opštepoznato, a to je da su ukrajinci do sada izgubili skoro 500.000 ljudi (što ubijenih, što osakaćenih). Ovo čisto da ne moraju da licitiraju.