NIŠTA OD MIROVNIH PREGOVORA SA UKRAJINOM! Peskov otkrio i razlog!

Autor:

Svet

11.01.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peskov je potvrdio da nikakvi razgovori nisu mogući sve dok su u Ukrajini zakonom zabranjeni pregovori sa Rusijom.

NIŠTA OD MIROVNIH PREGOVORA SA UKRAJINOM! Peskov otkrio i razlog!

Foto: Tanjgu/AP

Moskva smatra da se ne vide nikakvi izgledi za mirovne pregovore sa Ukrajinom sve dok je dijalog sa Rusijom zabranjen ukrajinskim Zakonom ili dok Zapad ne dozvoli Kijevu da bude fleksibilan u vezi s tim, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- U situaciji u kojoj je ukrajinskom predsedniku zabranjeno da na bilo koji način kontaktira Moskvu, a Zapad očigledno ne želi da dozvoli Kijevu bilo kakvu fleksibilnost ovde, nema razgovora o bilo kakvim izgledima /za dijalog/ u ovom trenutku - istakao je Peskov komentarišući izjavu turskog ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua da je Rusija spremna da razgovara sa Ukrajinom.

Peskov je naglasio da je Rusija uvek spremna da rešava probleme dijalogom, uz podsećanje da je ruski predsednik Vladimir Putin to rekao u više navrata.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Dmitrij Peskov

- Naravno da radije ispunjavamo svoje ciljeve na miran i diplomatski način - naveo je Peskov.

Peskov je potvrdio da nikakvi razgovori nisu mogući sve dok su u Ukrajini zakonom zabranjeni pregovori sa Rusijom, javio je TAS.

Čavušoglu je juče izjavio da Ankara podržava ranije predloženi plan ukrajinskog predsednika Volodimir Zelenskog za pronalaženje mirnog rešenja za sukobe u Ukrajini.

Pozivajući se na neimenovane američke i evropske izvore, američki list "Volstrit žurnal" objavio je 22. decembra da Kijev radi na završnim detaljima projedloga za mirovni sporazum koji bi trebalo da bude objavljen u februaru.

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

Zelenski je ranije, nakon razgovora sa američkim predsjednikom Džozefom Bajdenom, na sastanku sa članovima Kongresa SAD rekao da su dvojica predsednika razgovarala o predlozima Kijeva za rešavanje sukoba u Ukrajini.

On je naveo da je Bajden podržao inicijativu Ukrajine da se održi globalni mirovni samit kako bi se razgovaralo o tim predlozima.

Ruski zvaničnici su u više navrata upozorili da se u bilo kom "mirovnom planu" za Ukrajinu mora uzeti u obzir nova realnost na terenu, prije svega pridruživanje četiri nove oblasti Rusiji, piše Srna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading