KREMLJ SUMNJA U IZJAVE SAVETNIKA ZELENSKOG: Čekaju da se ukrajinski predsednik lično oglasi

Autor:

Svet

05.01.2023

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski još nije komentarisao predloženo primirje tokom proslave pravoslavnog Božića, navela je agencija.

KREMLJ SUMNJA U IZJAVE SAVETNIKA ZELENSKOG: Čekaju da se ukrajinski predsednik lično oglasi

Foto: Tanjug/AP

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izrazio je danas sumnju da odbijanje primirja koje je Rusija predložila, od strane savetnika predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog Mihaila Podoljaka odražava stav ukrajinskog lidera, javio je Interfaks.

"Teško nam je da procenimo da li Podoljakovo mišljenje odražava stav predsednika Ukrajine", rekao je Peskov, preneo je Rojters.

Zelenski još nije komentarisao predloženo primirje tokom proslave pravoslavnog Božića, navela je agencija.

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak odbacio je ranije danas predlog kao licemerje, rekavši da će do primirja doći tek kada Rusija napusti teritorije u Ukrajini koje je zauzela.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom sa početkom u podne 6. januara.

„S obzirom na apel njegove Svetosti Patrijarha Kirila, poručujem ministru odbrane Ruske Federacije da uvede režim prekida vatre na celoj liniji fronta u Ukrajini od podneva 6. januara do kraja 7. januara“, saopštio je Putin, prenosi RIA novosti.

Ruske trupe moraju prekinuti vatru na 36 sati tokom Badnjeg dana i Božića sa početkom od 12:00 časova 6. januara.

Kremlj je naveo da u područjima borbenih dejstava živi veliki broj građana koji ispovedaju pravoslavlje, pa Rusija poziva ukrajinsku stranu da im pruži mogućnost da „prisustvuju bogosluženjima na Badnje veče, kao i na Dan rođenja Hristovog“.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril pozvao je ranije danas na božićni prekid vatre u Ukrajini i Donbasu, od ponoći 6. januara do 7. januara u 12 sati po moskovskom vremenu, preneo je TAS S.

On je rekao da je to potrebno kako bi pravoslavni vernici mogli da prisustvuju crkvenim službama za Badnji dan i Božić, objavljeno je na sajtu Ruske pravoslavne crkve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading