SUKOB ĆE SE VODITI NA TRI KONTINENTA: Britanci najavili "rat" Putinu - London neće dozvoliti dominaciju Ruske Federacije

Autor:

Svet

11.12.2022

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika Britanija namerava da ojača svoj uticaj u Africi, Aziji i Latinakoj Americi kako bi konkurisala Ruskoj Federaciji.

SUKOB ĆE SE VODITI NA TRI KONTINENTA: Britanci najavili "rat" Putinu - London neće dozvoliti dominaciju Ruske Federacije

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin

Ovo je objavio britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli.

- U narednim decenijama, još veći udeo svetske ekonomije, a samim tim i moći, dolaziće iz zemalja Azije, Afrike i Latinske Amerike.  Pokazaćemo stratešku otpornost, želju da radimo na duži rok - naglasio je.

Naglasio je da zvanični London, između ostalog, smatra da je neophodno stvoriti „kredibilnu i pouzdanu alternativu zemljama poput Rusije".

       
Kleverli će svoj prvi uvodni govor kao ministar spoljnih poslova održati 12. decembra i govoriće o važnosti „međunarodnog partnerstva za dobrobit što većeg broja ljudi".
       
Mihail Bogdanov, predstavnik predsednika Ruske Federacije za Bliski istok i Afriku, rekao je da su Rusija i Kina saglasne po mnogim pitanjima i da deluju kao istomišljenici povodomAfrike.
       
Prema njegovim rečima, dve zemlje nemaju razloga za rivalstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading