ZAPALILA SE FABRIKA KOJA PROIZVODI VOJNU OPREMU U MOSKVI: Podmetnut požar? (VIDEO)

Autor:

Svet

09.12.2022

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar je izbio u Altaji, fabrici koja proizvodi gume za avione i vojnu opremu.

ZAPALILA SE FABRIKA KOJA PROIZVODI VOJNU OPREMU U MOSKVI: Podmetnut požar? (VIDEO)

Foto: suleyman65/Twitter printscreen

U fabrici guma u ​​gradu Barnaulu u Rusiji izbio je veliki požar, koji je lokalizovan nakon što je zahvatio površinu od hiljadu kvadratnih metara, prenose ruski mediji. Snimak požara se širi društvenim mrežama.

Požar je izbio u Altaji, fabrici koja proizvodi gume za avione i vojnu opremu, jutros oko 5 sati po našem vremenu. Lokalizovan je nakon pet sati borbe s vatrom. U gašenju je učestvovalo 110 vatrogasaca sa 33 vozila, a gašenje su otežavale niske temperature i jak dim.

Tri osobe su spasene iz fabrike. Nema informacija o smrtnim slučajevima. Uzrok požara još nije saopšten, a lokalno tužilaštvo je pokrenulo istragu.

 

 

Jutros se zapalio i tržni centar u blizini Moskve.

Vatra je rano jutros zahvatila i jedan od najvećih tržnih centara u Podmoskovlju. Deo konstrukcije centra se urušio, što je otežavalo vatrogascima da ugase vatru, prenosi Rojters. Tržni centar Mega nalazi se u Himkiju, a požar se proširio na površinu od oko 7.000 kvadratnih metara. Eksplozije se mogu videti i na snimcima koji su počeli da se šire društvenim mrežama. Za sada nema izveštaja o povređenima.

- Vatrogasci gase požar na površini od 7.000 kvadratnih metara u okolini Moskve - objavio je ruski ministar za vanredne situacije na Tviteru.

U prvom izveštaju zvanične novinske agencije TASS navodi se da je "u hipermarketu OBI u tržnom centru Mega Himki došlo do eksplozije, nakon čega je usledio požar". Isti izvor navodi tvrdnje hitnih službi prema kojima je izvor požara navodno kratak spoj. S druge strane, državna agencija RIA piše da je požar bio podmetnut, prenosi Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading