GORI TRŽNI CENTAR U MOSKVI: Serija eksplozija i urušen krov otežavaju gašenje! Jedna osoba izgubila život, a ovo je glavni uzrok stravičnog požara (VIDEO)

Autor:

Svet

09.12.2022

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U hipermarketu OBI u Himkiju u Moskovskoj oblasti, koji gori više od tri sata, dogodila se serija eksplozija.

GORI TRŽNI CENTAR U MOSKVI: Serija eksplozija i urušen krov otežavaju gašenje! Jedna osoba izgubila život, a ovo je glavni uzrok stravičnog požara (VIDEO)

Foto: Printscreen Telegram/Mash

U prodavnici eksplodiraju banke i kontejneri sa bojama i lakovima, što otežava zaposlene u Ministarstvu za vanredne situacije.

- Postoji mnogo zapaljivih materijala, materijala za boje i lakova koji detoniraju. Plus, dizajnerske karakteristike zgrade, krov se urušio - rekao je Andrej Vorobjov, guverner Moskovske oblasti.

 

 

Plamen je buknuo oko šest ujutru u aneksu hipermarketa, gde su izvođeni zavarivački radovi, i brzo je zahvatio površinu od 7.000 kvadrata​​​​.

Sada su vatrogasci zaustavili širenje vatre, koja je pretila da se proširi i na druge objekte u tržnom centru Mega Himki, prenosi Kurir.

Prvobitno se razmatrala verzija paljenja zgrade, ali je onda u prvi plan došao još jedan razlog - kršenje propisa o bezbednosti tokom rada.

 

 

Jedna osoba poginula

Jedna osoba je poginula od posledica požara u tržnom centru Mega Himki, rečeno je RIA Novostima u Glavnoj upravi Ministarstva za vanredne situacije Moskovske oblasti.

- Potvrđujemo smrt jedne osobe - saopštila je pres služba ministarstva.

 

 

Požar je izbio u šest ujutru u prodavnici OBI u tržnom centru MEGA Himki. Krov se zapalio na površini od 150 metara kvadratnih. Požaru je dodeljen četvrti broj složenosti od pet.

 

 

Kako navode RIA Novosti u hitnim službama, glavni uzroci vanredne situacije su neispravnost opreme i kršenje pravila zaštite od požara tokom rada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading