ZAPALILA SE STAMBENA ZGRADA U GAZI: 21 osoba nastradala, među njima ima i DECE! (FOTO)

Autor:

Svet

18.11.2022

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 21 osoba, među njima i deca, poginulo je u požaru u stambenoj zgradi u izbegličkom kampu na severu Gaze, javljaju palestinske vlasti u Gazi.

ZAPALILA SE STAMBENA ZGRADA U GAZI: 21 osoba nastradala, među njima ima i DECE! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Požar je izbio u izbegličkom kampu Jabalija, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Gaze.

Preliminarna istraga utvrdila je da je u zgradi pronađena velika količina benzina, što je doprinelo eskalaciji požara. Svi u zgradi su poginuli, prenosi CNN.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Saniranje štete od požara

Među mrtvima su cele porodice, javljaju lokalni mediji, navodeći među žrtvama lekara, službenika lokalne vlade i medicinskog tehničara i njihove žene i decu.

Mnogi u zgradama imali gorivo za napajanje generatora

Husein AlŠeikh, glavni sekretar izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije, pozvao je Izrael da otvori prelaz Erez kako bi se omogućio transport ranjenih u bolnice izvan Gaze.

Izraelski ministar obrane Beni Ganc rekao je da bi bilo ispravno da Izrael to učini kako bi spasio ljudske živote, ali da nema preživelih i stoga nema potrebe.

Foto: Tanjug/AP

Saniranje štete od požara

Izrael kontroliše prelaz Erez, jednu od retkih kontrolnih tački koja dopušta kretanje između Izraela i Gaze. Policijske snage, civilna zaštita i forenzički timovi još uvek istražuju incident, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Gaze.

Mnoge porodice koje žive u Gazi imaju zalihe goriva za napajanje generatora jer Gaza ima struju samo osam sati dnevno. Predsednik Palestinske samouprave Mahmud Abas proglasio je jednodnevnu žalost za žrtvama.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading