TRAMP IZNEO NAJBIZARNIJU IDEJU! Republikanci reagovali - ovo je smešno i ludo, ajde čoveče, budimo ozbiljni

Autor:

Svet

05.12.2022

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina republikanaca u SAD ostala je nema na zahtev bivšeg predsednika Donalda Trampa da se ukine Ustav i on ponovo postavi na mesto šefa Bele kuće, piše USA Tudej. Ipak, deo njih je osudio izjavu.

TRAMP IZNEO NAJBIZARNIJU IDEJU! Republikanci reagovali - ovo je smešno i ludo, ajde čoveče, budimo ozbiljni

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp i dalje izaziva kontroverze u SAD

- Ćutanje je ono što ubija našu partiju - rekao je za ABC Kris Kristi, nekadašnji guverner Nju Džerzija.

Mike Loler, novi kongresmen, za CNN je poručio da, "naravno, ne podržava Trampov zahtev" jer je "Ustav tu da zaštiti prava svakog Amerikanca".

- Mislim da bivši predsednik treba da se koncentriše na budućnost ako planira da se ponovo kandiduje - rekao je on, a prenosi USA Tudej.

Vođa umerenih republikanaca u Predstavničkom domu Dejv Džojs rekao je da ne želi da se bavi izborima 2020. već da ide napred, ali je odbio da osudi Trampov poziv na ukidanje Ustava.

- Ovo je smešno, ovo je ludo, ideja da se ukine Ustav. Ajde, čoveče, budimo ozbiljni. Mislim da sad sve više republikanaca kaže: "Okej, dobro je, dosta je, idemo na nešto sledeće" - poručio je za CNN republikanac Gabrijel Sterling. Tramp je čudan zahtev izneo nakon što je Tviter otkrio da su 2020. prvobitno zabranili deljenje dokumenata iz laptopa Hantera Bajdena, sina sadašnjeg predsednika Džoa Bajdena.

Bela kuća i većina demokrata osudili su Trampov zahtev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Džonko

06.12.2022 14:22

Tramp je u pravu... "Demokrate" pokrale izbore, krše Ustav svakodnevno i tumače kako im odgovara i zato ga treba ukinuti... Uostalom kao i ovde kod nas... Ustav se tumači kako ko hoće pa šta će nam...

Mira

07.12.2022 11:03

On nije glup ali je glup po ovom pitanju. Nek se drži uvećanju novca, bogaćenju a politiku ostavi onima koi su se za to školovali.