OD PUTINOVOG KUVARA ZA EVROPSKI PARLAMENT: Rusi krvavim maljem šalju jezivu poruku! (VIDEO)

Autor:

Svet

24.11.2022

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plaćenici ruske grupe Vagner navodno su poslali Evropskom parlamentu "okrvavljeni" malj u futroli za violinu nakon što su poslanici Evropskog parlamenta pokrenuli postupak da ih etiketiraju kao teroriste.

OD PUTINOVOG KUVARA ZA EVROPSKI PARLAMENT: Rusi krvavim maljem šalju jezivu poruku! (VIDEO)

Foto: Printskrin: Twitter/Sota_Vision

Maljevi su postali nezvanični simbol grupe povezane s Kremljom jer ih članovi koriste za ubijanje.

U video snimku objavljenom na jednom od njegovih Telegram kanala, advokat koji radi za Vagner nosi kutiju za violinu u sobu i stavlja je na sto.

 

 

On podiže poklopac kutije za violinu, pokazujući visoko uglačan malj. Na glavi je ugraviran Vagnerov logo, a na dršci se vide otisci koji deluju kao da su krvavi, ali se smatra da je u pitanju lažna krv.

U odvojenom saopštenju, Jevgenij Prigožin, finansijer i osnivač Vagner grupe poznati i kao "Putinov kuvar", rekao je da je tužan što Evropski parlament planira da Vagner proglasi terorističkom grupom. Evropski parlament je ove nedelje proglasio Rusiju državom sponzorom terorizma zbog invazije na Ukrajinu.

Foto: Printskrin: Twitter/Sota_Vision

Krvavi malj

Rekao je da su njegovi komandanti hteli da poslanicima EP pošalju čekić kao "informaciju" pre nego što završe glasanje o njegovoj organizaciji, piše britanski "Telegraf".

Prigožin je dobio nadimak „Putinov kuvar“ jer vodi ketering kompaniju i fotografisan je kako služi goste Kremlja zajedno sa ruskim liderom, pre svega Džordžom V. Bušom kada je ovaj posetio Moskvu kao predsednik SAD pre 20 godina.

Nekoliko istaknutih ruskih Telegram naloga je komentarisalo Vagnerov video sa maljem.

Prethodno je jezivi snimak ubistva dezertera maljem iz Vagnera objavljen na kanalu “Telegrama” , prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading