NE PRIHVATAMO SAUČEŠĆE SAD! Turska oštra nakon terorističkog napada u Istanbulu: Ne brinite, znaćemo da odgovorimo!

Autor:

Svet

14.11.2022

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon terorističkog napada, usledile su kritike.

NE PRIHVATAMO SAUČEŠĆE SAD! Turska oštra nakon terorističkog napada u Istanbulu: Ne brinite, znaćemo da odgovorimo!

Foto: Tanjug/AP

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu oglasio se nakon jučerašnjeg napada u Istanbulu te se naročito osvrnuo na ponašanje država koje se ocenjuju kao turski saveznici u borbi protiv terorizma.

Tokom govora, Sojlu je izjavio kako će Turska znati odgovoriti na napad u Istanbulu.

- Znamo kakvu poruku žele da nam prenesu oni koji sprovode ovu akciju. Dobili smo poruku. Ne brinite, mi ćemo zauzvrati platiti više. Mislim da je ključno ocijeniti poruku saučešća koju su danas uputile Sjedinjene Američke Države. Odgovor na ovu poruku će se pojaviti vrlo jasno - rekao je Sojlu.

U nastavku, on se još jednom osvrnuo na turske saveznike, a njegova poruka je protumačena kao svojevrsna kritika onima koji podržavaju kurdske organizacije.

- Neiskrenost naših tzv. saveznika, posebno onih koji nam izgledaju kao prijateljski nastrojeni, koji ili skrivaju teroriste ili im daju mogućnost za delovanje u područjima koje okupiraju, te im šalju novac iz senata, više je nego očigledna - zaključio je.

Turski zvaničnici su u nedelju uveče kazali kako veruju da je napad izvela žena koja je, prema snimcima nadzorne kamere, sedela 45 minuta na mestu eksplozije na šetalištu Istiklal, a minut nakon što je otišla došlo je do eksplozije. Uz pomoć snimaka sa nadzornih kamera utvrdili su da je žena ostavila vreću sa eksplozivom i otišla.

Iako je centar Istanbula u prošlosti bio na meti terorista, do sada nijedna grupa nije zvanično preuzela odgovornost za posljednji napad.

PKK, koju je Ankara, kao i njeni zapadni saveznici, stavila na crnu listu kao terorističku organizaciju, nastavila je s pobunom za kurdsku samoupravu u jugoistočnoj Turskoj od 1980-ih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading