KREMLJ UZVRAĆA UDARAC: Rusija zabranila ulazak braći i sestri Džoa Bajdena, na crnoj listi završio i Berni Sanders

Autor:

Svet

11.11.2022

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva ih optužuje da su "umešani u podršku rusofobne kampanje i pomaganje režima u Kijevu - navodi se u saopštenju.

KREMLJ UZVRAĆA UDARAC: Rusija zabranila ulazak braći i sestri Džoa Bajdena, na crnoj listi završio i Berni Sanders

Foto: Tanjug/AP

Rusija je u petak objavila da će da zabrani ulazak na svoju terotoriju za 200 Amerikanaca, uključujući dva brata i sestru predsednika Džoa Bajdena, kao i njegovu portparolku Karin Žan-Pjer, kao odgovor na američke sankcije protiv Moskve.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden

 

Ova odluka doneta je "kao odgovor na sve šire sankcije administracije Džoa Bajdena, ne samo protiv ruskih zvaničnika, nego i svih onih koji se iz ovog ili onog razloga ne sviđaju Vašingtonu - navodi rusko ministarstvo vanjskih poslova u saopštenju, prenosi Jutarnji list.

Među onima kojima je zabranjen ulazak u Rusiju su Džejms Brajan bajden i Frensis Vilijam Bajden, braća američkog predsednika, kao i njihova sestra Valeri Bajden Ovens.

Na listi su i nezavisni senator iz Vermonta Berni sanders, koji je oštro kritikovao rusku ofanzivu u Ukrajini pokrenutu 24. februara, kao i političari i članovi administracije američkog predsednika.

Moskva ih optužuje da su "umešani u podršku rusofobne kampanje i pomaganje režima u Kijevu", navodi se u saopštenju.

Rusija je krajem juna objavila da će supruzi i ćerki američkog predsednika zabraniti ulazak na svoje područje, nakon što je Vašington sankcionisao članove porodice Vladimira Putina - njegove dve ćerke, ali i samog ruskog predsednika.

Bajdenu je takođe zabranjen ulazak u Rusiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading