VLADIMIR PUTIN POZVAO IRAN U POMOĆ! Ruske trupe uče da upravljaju NAJBRUTALNIJIM oružjem!

Autor:

Svet

15.10.2022

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dronovi-kamikaze se nazivaju "Šared-136" i nedavno je Rusija počela da ih koristi u ratu u Ukrajini.

VLADIMIR PUTIN POZVAO IRAN U POMOĆ! Ruske trupe uče da upravljaju NAJBRUTALNIJIM oružjem!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin je pozvao u pomoć Iran koji će poslati svoje oficire kako bi pomogli ruskim trupama u vazdušnim borbama, pre svega sa dronovima. Radi se o dron-kamikazama. 

Navodno, iranske najelitnije trupe stižu u pomoć ruskim trupama i obučiće ih kako da upravljaju dron-kamikazama. Doktor Metju Pavel, vojni ekspert na Kraljevskom koledžu za avijaciju Univerziteta u Portsmutu, objasnio je kako ovo oružje funkcioniše u ekskluzivnom intervjuu za "Dejli Star", a prenosi Mondo.

Uporedio ga je sa "V1 raketama" koje su nemački nacisti koristili u Drugom svetskom ratu.

- Ovo je naprednija tehnologija u odnosu na ono što su koristili nemački nacisti u Drugom svetskom ratu. Ovo je samo mnogo sofisticiranija tehnologija sa boljim pogonom - naveo je Pavel.

Ovi dronovi-kamikaze se nazivaju "Šared-136" i nedavno je Rusija počela da ih koristi u ratu u Ukrajini. Jedan takav susret odigrao se pre nekoliko dana kada je ruski dron-kamikaza izašao kao pobednik protiv ukrajinskog MIG-29.

- Nikakvu kontrolu nad njima nemate osim da ih pratite gde se nalaze preko GPS sistema i sistem nišanjenja. U vazduhu mogu da provedu mnogo vremena pre nego što napadnu neprijatelja - ističe Pavel.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading