ZAPAD SE SPREMA ZA PUTINOV NUKLEARNI NAPAD! Pripremaju se dobro osmišljeni planovi, evo kakav će odgovor biti!

Autor:

Svet

15.10.2022

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se nuklearna kriza ne smatra verovatnim scenarijem, zapadne zemlje pripremaju „dobro osmišljene planove“ kako bi sprečile paniku na svojim teritorijama ako Rusija upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini.

ZAPAD SE SPREMA ZA PUTINOV NUKLEARNI NAPAD! Pripremaju se dobro osmišljeni planovi, evo kakav će odgovor biti!

Foto: Shutterstok, Tanjug/AP

Anonimni zvaničnik sa Zapada rekao je da se priprema za širok spektar scenarija kako bi umirio deo stanovništva koji strahuje od eskalacije nuklearnih sukoba, piše Gardian.

Ukrajinci su prošlog meseca napravili veliki napredak na bojnom polju, na šta je Vladimir Putin odgovorio da će braniti rusku teritoriju „svim mogućim sredstvima“.

- Putinovi komentari o upotrebi nuklearnog oružja su veoma neodgovorni. Nijedna druga zemlja ne govori o upotrebi nuklearnog oružja ui oko Ukrajine, tako da ovo ne smatramo nuklearnom krizom - rekao je ranije pomenuti zvaničnik i dodao:

- Putin mora da zna da bi upotreba nuklearnog oružja prekinula tabu koji je zadržao od 1945. godine i da bi to dovelo do teških posledica za Rusiju, ali i za sve ostale. -

Prvobitni odgovor Zapada ne bi bilo nuklearno oružje?

I dok je američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven krajem septembra rekao da bi ruska detonacija nuklearne bombe imala „katastrofalne posledice“, ne postoji konsenzus javnosti o tome kako bi zapadne zemlje reagovale na to. Emanuel Makron je rekao da Francuska neće uzvratiti naturom.

Zvaničnik koji je razgovarao sa medijima neće biti uvučen u odgovor na pitanje, ali se očekuje da prvi odgovor neće uključivati nuklearno oružje, kako bi se sprečila brza eskalacija sukoba.

Eksperti smatraju da Putin blefira

Ranije ove nedelje, Džeremi Fleming, šef britanske špijunske agencije GCHK, rekao je da ne vidi znake da se Rusija sprema da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini.

Ovo mišljenje uglavnom dele i stručnjaci i smatraju da Putin blefira pretnjama nuklearnim oružjem i da planira da izazove strah i nesigurnost na Zapadu, kako bi sprečio NATO pakt da se uključi u rat na ukrajinskoj strani.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zokara

15.10.2022 18:20

Ja mislim da se zapad priprema da napadne Rusiju, ali videćemo