PUTINA JE JEDNO PITANJE IZNENADILO! Odgovor šefa Kremlja: Blago je neprijatno...

Autor: Republika

Svet

15.10.2022

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin bio je donekle iznenađen pitanjem da li se kaje ili ne zbog odluke da napadne Ukrajinu.

PUTINA JE JEDNO PITANJE IZNENADILO! Odgovor šefa Kremlja: Blago je neprijatno...

Foto: Tanjug/AP

Šef Kremlja je u petak odgovarao na pitanja novinara na konferenciji za medije u Astani, a tom prilikom ga je jedno pitanje, čini se, zateklo nespremnog.

Upitan da li žali ili ne zbog odluke o pokretanju vojne ofanzive na Ukrajinu, Putin je istakao da je "blago rečeno neprijatno sve što se danas dešava".

Ipak, ruski lider je insistirao da bi se "sve ovo svakako dogodilo malo kasnije, ali samo u lošijim uslovima za nas", tvrdeći da su akcije Moskve bile pravovremene i ispravne.

Putin je dodao da namera Rusije nije da uništi Ukrajinu kao državu. On je istakao da u slučaju da Kijev nije blokirao vodosnabdevanje za skoro dva i po miliona ljudi koji žive na Krimu, ruske snage ne bi morale da uđu u zemlju kako bi ponovo omogućile narodu da ima vodu.

- Da to nisu uradili, ne bi bilo drugih protivdejstava - rekao je ruski predsednik i dodao da nedavni napad na Krimski most sada takođe tera Moskvu da "deset puta razmisli" o tome koliko je za Rusiju važno da da uspostavi vezu sa Krimom preko ukrajinske teritorije.

Podsetimo, Rusija je napala Ukrajinu 24. februara, i od tada traju borbe na istoku Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading