UDARIĆU GA, IZBACIĆU GA I IĆI U ZATVOR! Pojavio se snimak gde Nensi Pelosi preti Trampu: Ovo sam čekala! (VIDEO)

Autor:

Svet

14.10.2022

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nensi Pelosi je pretila da će udariti bivšeg predsednika Donalda Trampa ako se pojavi sa pobunjenicima i upadnu na Kapitol 6. januara.

UDARIĆU GA, IZBACIĆU GA I IĆI U ZATVOR! Pojavio se snimak gde Nensi Pelosi preti Trampu: Ovo sam čekala! (VIDEO)

Foto: Printskrin: Youtube/CNN

Snimak koji je Si-En-En dobio od Pelosijeve ćerke pokazuje kako je predsednik Predstavničkog doma frustriran Trampovim govorom u kojem je od svojih sledbenika tražio da marširaju do Kapitola u znak protesta zbog overavanja predsedničkih izbora 2020.

Kada je jedan pomoćnik rekao Pelosi da je Tajna služba upozorila Trampa da ne ide na Kapitol Hil, ona je rekla da će udariti bivšeg predsednika ako ignoriše upozorenja.

- Ako dođe, udariću ga - rekla je Pelosi ravnodušno. - Čekala sam ovo. Zbog upada na teritoriju Kapitola, izbaciću ga, ići ću u zatvor i biću srećna.-

Snimak koji je prikazao CNN je javno emitovao u četvrtak od strane odbora 6. januara.

Potpuni, neobrađeni snimci, međutim, pokazuju potpuni haos koji se dešava tokom zloglasne pobune u kojoj je poginulo petoro dok su poslanici tražili sklonište u Fort McNair.

Veći deo video materjala prikazuje kretanje Nesi Pelosi 6. januara, uključujući telefonski poziv koji je uputila tadašnjem potpredsedniku Majku Pensu i pitala za njegovu fizičku bezbednost, nakon pretnji upućenih „Obesi Majka Pensa“.

- Mi smo u Fort McNair-u, koji ima prostorije za sastanke Predstavničkog doma i Senata, kao rezervni plan... ako se bilo šta desi što bi to garantovalo - kaže Pelosi Pensu i dodaje:

- Radije bismo otišli ​​u Kapitol i uradili to tamo, ali izgleda da nije bezbedno.-

Dok Pelosi razgovara o napretku sa administracijom Džoa Bajdena, ona poziva Pensa da ostane bezbedan i sakriven od izgrednika.

- Brinem se što si u toj sobi Kapitola. Nemoj niko da zna gde si - rekla je Pelosi.

Na snimku se takođe vidi telefonski razgovor koji su Pelosi i vođa većine u Senatu Čak Šumer imali sa sekretarom vojske Rajanom Makartijem nakon što su se čule glasine da Nacionalna garda neće biti pozvana da okonča nerede.

Foto: Printskrin: Youtube/CNN

 

- Želeo bih da znam dobar prokleti razlog zašto je to odbijeno. Molim vas – ceo Kapitol je podivljao - kazao je Šumer.

- Pojavila se fotografija nekoga ko sedi u stolici Senata. Svi smo evakuisani. Bilo je ispaljenih hitaca. Treba nam kompletna komponenta Nacionalne garde, odmah! -

Dvojici najviših demokrata u Kongresu se zatim pridružuju i drugi poslanici, uključujući Miča Mekonela, da bi napali ministra odbrane Kristofera Milera zbog sporog odgovora.

Mekonel kaže Mileru da trupe Nacionalne garde moraju „da stignu tamo paklenom brzinom“, a Šumer je ponovio hitnost da se uspostavi red u Kapitolu.

Ovo je hitan slučaj“, kaže Šumer istučući da su u pitanju životi.

Novi snimak se dodaje na prethodne kompilacije prikazane u četvrtak gde je Pelosi viđena kako zove guvernera Virdžinije Ralfa Nortama moleći za podršku Nacionalne garde.

- To je jednostavno užasno, a sve podstiče predsednik Sjedinjenih Država - rekla je Pelosi u snimku.

To je bio prvi put da je prikazan takav video snimak haosa od nekoliko sati u kojima su se zakonodavci skrivali na nepoznatim lokacijama dok se policija borila sa ruljom.

Drugi deo snimka pokazuje kako Pelosi i Šumer pozivaju Trampovog vršioca dužnosti generalnog tužioca Džefa Rozena u pomoć.

- Zašto ne naterate predsednika da im kaže da napuste Kapitol, gospodine tužioče, u vašoj odgovornosti je sprovođenje zakona?“ Šumer je pucao u Rozena. 'Izjava za javnost - svi bi trebali otići.' -

Foto: Printskrin: Youtube/CNN

Nensi Pelosi

- Oni provaljuju, pljačkaju naše kancelarije, sve to - to je ništa - dodaje Pelosi.

- Zabrinutost koju imamo o ličnim povredama, ličnoj bezbednosti, jednostavno prevazilazi bilo šta. Ali činjenica je da u svakom danu krše zakon na mnogo različitih način, i iskreno, veliki deo toga na podsticaj predsednika Sjedinjenih Država - nastavila je.

Iako se u velikoj meri ne razlikuje od prethodnih narativa i izveštaja o tim satima, video snimci pokazuju strah i neizvesnost koji su osećali, kao i njihovu odlučnost da reše krizu.

Novi, uznemirujući snimak pojavio se na kraju ročišta gde je veće jednoglasno glasalo sa 9-0 da pozove Trampa da svedoči pod zakletvom i preda dokumente u vezi sa pobunom na Kapitolu.

Sedam demokrata i dvojica republikanaca takođe su podelili nove dokaze da su Trampu poslani nacrti govora u kojima se kaže da je pobedio na izborima 31. oktobra - četiri dana pre opštih izbora 3. novembra 2020.

Takođe su podelili nove snimke i svedočenja koja sugerišu da će Tramp proglasiti pobedu čak i ako gubi i dokaz da je znao da je poražen, ali je nastavio da gura svoje tvrdnje o izbornoj prevari.

Predstavljajući istorijski zahtev, potpredsednica Komiteta Liz Čejni je rekla: „Moramo tražiti svedočenje pod zakletvom ključnog igrača 6. januara.“

Tramp pita što nisu ranije reagovali

Donald Tramp se obrušio na komitet u svojoj aplikaciji Truth Social, zahtevajući da zna zašto nisu ranije tražili svedočenje.

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

- Zašto me Komitet Unselect nije zamolio da svedočim pre nekoliko meseci? Zašto su čekali do samog kraja, završnih trenutaka njihovog poslednjeg susreta? Jer Komitet je totalni "BUST" koji je samo još više podelio našu državu kojoj, inače, ide jako loše - za podsmeh u celom svetu? - napisao je bivši predsednik.

- Zašto luda Nensi Pelosi nije pozvala „vojske“ pre 6. januara, što sam joj toplo preporučio. To je bila njena odgovornost, ali joj se „nije dopao izgled“. Luda Nensi je izneverila američki narod - dodao je Tramp.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading