Rvao sa OBEZBEĐENJEM i otimao im volan: Donald Tramp urlao: Ja sam PREDSEDNIK! Šokantno svedočenje savetnice

Autor:

Svet

29.06.2022

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je znao da su njegove pristalice, koji su došli na jutarnje okupljanje u blizini Bele kuće, naoružane, tvrdi bivša savetnica šefa kabineta Bele kuće.

Rvao sa OBEZBEĐENJEM i otimao im volan: Donald Tramp urlao: Ja sam PREDSEDNIK! Šokantno svedočenje savetnice

Foto: Tanjug/AP

Devetočlanom, dvostranačkom odboru američkog Kongresa koji istražuje događaje 6. januara, odnosno napad Trampovih pristalica na Kapitol, nedostajao je ključni deo slagalice, preciznije svedočenje nekoga ko bi mogao iz prve ruke izneti događaje iz Bele kuće u satima pre i tokom napada.

 

 

Tu prazninu popunila je Kasidi Hatčitson (25), bivša savetnica šefa kabineta Bele kuće Marka Medovsa. Ono što je opisala je doista poražavajuće, a to je da je američki predsednik pokušao da zgrabi volan automobila u kojemu se vozio i da se rvao s pripadnikom tajne službe u pokušaju da svoju povorku preusmeri na Kapitol gde su se okupljale njegove pristalice, prenosi BBC.

Tramp te navode opovrgava.

Podsetimo, odbor je održao tri saslušanja u nešto više od mesec dana i pokušava da dokaže da je Donald Tramp nezakonito postupio pokušavajući da ospori svoj gubitak na izborima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Napad na Kapitol

 

Hatčinson je ispričala da joj je Medovs rekao da misli, nekoliko dana pre napada, da bi stvari mogle postati "jako, jako loše".

Govorila je i kako su službenici Bele kuće dobili upozorenje da je moguće izbijanje nasilja. Rekla je da je Tramp lično znao da su njegove pristalice, koji su došli na jutarnje okupljanje u blizini Bele kuće, bili naoružani. Naime, agenti tajne službe su ih odbili i preusmerili ih svejedno na Kapitol.

- Nije me j****o briga što imaju oružje. Nisu ovde da bi meni naudili. Pustite moje ljude unutra. Odavde mogu marširati do Kapitola - govorio je Trump, a ispričala je Hatčinson.

Neke od najzanimljivijih detalja saznala je iz druge ruke. Ispričala je odboru kako joj je jedan službenik Bele kuće rekao da je predsednik insistirao na odlasku do Kapitola. Kada je saznao da se povorka vraća u Belu kuću, pokušao je da zgrabi volan i tom prilikom se čak i rvao sa agentom tajne službe.

- Ja sam j****i predsednik. Odvezite me do Kapitola, urlao je Trump - tvrdi Hatčinson.

Nakon njenog svedočenja, izvor blizak Tajnoj službi rekao je za CBS da su i agent i vozač koji su bili u automobilu s Trampom voljni da svedoče pod zakletvom da bivši predsednik nije fizički napao nikoga i da nije pokušao da zgrabi volan.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading