NISAM IMAO UKLJUČEN TELEVIZOR: Tramp tvrdi da nije imao pojma da njegove pristalice napadaju Kapitol

Autor:

Svet

25.09.2022

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik je negirao da je znao da njegove pristalice prave nemire i nazvao ih je "je*eno ludima", piše Megi Haberman u novoj knjizi.

NISAM IMAO UKLJUČEN TELEVIZOR: Tramp tvrdi da nije imao pojma da njegove pristalice napadaju Kapitol

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp ponovo privukao pažnju svetske javnosti

Donald Tramp je negirao da je u vreme početka napada na američki Kapitol 6. januara znao da se gomila njegovih pristalica, koje je on privatno nazvao "je*eno ludima", pobunila, piše autorka predstojeće knjige o njegovom haotičnom predsedništvu. u jednom od možda najiznenađujućih, neverovatnih postskriptuma njegovog mandata u Ovalnom kabinetu.

- Obično nisam imao uključen televizor. Uključio bih ga kad se nešto dešava. Tek kasnije sam ga uključio i video šta se dešava - rekao je Tramp novinarki Njujork tajmsa Megi Haberman za njenu predstojeću knjigu "Čovek od poverenja: Stvaranje Donalda Trampa i razbijanje Amerike", navodi Gardijan.

- Čuo sam to kasnije i zapravo kasno. Imao sam sastanke. Bio sam i sa (tadašnjim šefom osoblja) Markom Medouzom i drugima. Nisam gledao televiziju.

Trampovi komentari o onome što Haberman opisuje kao jednu od upornih misterija 6. januara – šta je radio tokom smrtonosnog napada na Kapitol – dolaze uprkos svedočenju Kongresa da je zaista posmatrao događaje tog dana početkom 2021. godine kada su njegove pristalice očajnički pokušavale da spreče sertifikaciju njegovog poraza od Džoa Bajdena u predsedničkoj trci nedeljama pre toga.

U odlomku objavljenom u Atlantiku, Haberman piše da je dobila tri postpredsedničke prilike da razgovara sa Trampom i otkrila da "njegovu potrebu da pokuša da predstavi svoju omiljenu verziju sebe nije sprečila mrlja koju je 6. januar ostavio na njegovom nasleđu i na demokratskim temeljima zemlje".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading