TUŽBA JE POLITIČKI LOV NA VEŠTICE: Oglasio se Tramp nakon navoda o finansijskoj prevari

Autor:

Svet

21.09.2022

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državna tužiteljka traži da Tramp isplati kaznu u iznosu od 250 miliona dolara.

TUŽBA JE POLITIČKI LOV NA VEŠTICE: Oglasio se Tramp nakon navoda o finansijskoj prevari

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp osudio je danas potez državne tužiteljke Njujorka Leticije Džejms koja je ranije danas podnela građansku tužbu protiv njega, njegove dece i kompanije za finansijsku prevaru, kao politički "lov na veštice".

Tramp je, u objavi na svojoj društvenoj mreži, takođe, nazvao Leticiju DŽejms, koja je Afroamerikanka, "rasistom" i "prevarantom", ali se nije direktno osvrnuo na navode građanske tužbe, preneo je Rojters.

Džejms je navela da je tužba podneta "protiv Donalda Trampa, Trampove kompanije, višeg rukovodstva i odgovornih subjekata" zbog angažovanja u višegodišnjim finansijskim prevarama radi ostvarivanja ekonomske koristi, preneo je londonski "Gardijan".

U tužbi se navodi da je Donald Tramp, uz pomoć svoje dece Donalda Trampa mlađeg, Ivanke Tramp i Erika Tramp, kao i viših rukovodilaca kompanije, lažno povećao neto vrednost svoje poslovne organizacije za više milijardi dolara.

- To je činio kako bi naveo banke da mu pozajmljuju novac pod povoljnijim uslovima, podstakao osiguravajuće kuće da obezbede osiguranje za veće limite uz niže premije i konačno, da bi ostvario poreske olakšice - navedeno je u tužbi.

Podsetimo, na konferenciji za novinare, gospođa Džejms je rekla da su Tramp i Trampova organizacija lažno "naduvali" njegovu neto vrednost za „milijarde“ dolara kako bi se nepravedno obogatili i „prevarili sistem“.

Ona je dodala da više krivičnih prijava upućuje federalnim tužiocima i Poreskoj službi.

Pored Donalda Trampa, gospođa Džejms je navela njegovo troje najstarije dece - Donalda Trampa mlađeg, Ivanku i Erika - kao navodno saučesnike u šemi. Džejms je rekla da namerava da povrati procenjenih 250 miliona dolara za koje je rekla da su rezultat prevare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading