ZELENSKI RAZGOVARAO SA BRITANSKOM PREMIJERKOM: Izolacija Rusije se nastavlja!

Autor:

Svet

10.10.2022

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski na svom Tviter nalogu podelio je detalje razgovora sa brinatskom premijerkom Liz Tras.

ZELENSKI RAZGOVARAO SA BRITANSKOM PREMIJERKOM: Izolacija Rusije se nastavlja!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je na svom Tviter nalogu kako je imao telefonski razgovor sa premijerkom Ujedinjenog Kraljevstva Liz Tras u vezi najnovije situacije u vezi rusko-ukrajinskog sukoba i konstelacija na međunarodnoj političkoj sceni. 

Zelenski je naveo kako se zahvaljuje Britaniji na velikoj podšci koju ta zemlja pruža ukrajinksom narodu u odbrani svog suvereniteta.   

- Obavio sam telefonski razgovor sa premijerkom Liz Tras. Računamo na vodeću ulogu Velike Britanije u konsolidaciji međunarodne političke i odbrambene podrške Ukrajini, uključujući i pitanje odbrane našeg neba, kao i dalju izolaciju Rusije- naveo je Volodimir Zelenski. 

 

Glavni grad Ukrajine, Kijev, rano jutros je pretpeo granatiranje u kome je povređeno više civila, a navodi se da ima i poginulih. Pored Kijeva, ruske snage gađale su i Krivi Rog, inače rodni grad ukrajinskog predsednika, ali za sada nema detaljnijih informcija o potencijalnim žrtvama. 

Poslednje akcije ruske vojske smatraju se nekom vrste osvete zbog eksplozije na Krimskom mostu, ali i provokativne rođendanske čestitke ruskom predsedniku Vladimiru Putinu objavljenje na društvenim mrežama od strane urakjinskih zvaničnika, ali i običnog stanovništva. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading