ZELENSKI ZAPRETIO EVROPI GAŠENJEM STRUJE! Stalno pričamo o riziku od nestanka, doći će u jednom trenutku

Autor: Tanjug

Svet

06.10.2022

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski upozorio je danas da bi ta zemlja uskoro mogla da prestane da isporučuje struju Evropi.

ZELENSKI ZAPRETIO EVROPI GAŠENJEM STRUJE! Stalno pričamo o riziku od nestanka, doći će u jednom trenutku

Foto: Tanjug/AP

Zelenski je rekao da Ukrajina snabdeva Evropu jeftinom strujom, ali da će "u jednom trenutku" to prestati da radi da bi prebrodila zimu, preneo je TASS.

- Nećemo imati dovoljno (struje) da zagrejemo svoje domove. A to vreme se približava - rekao je Zelenski u video obraćanju australijskim zvaničnicima, politikolozima i stručnjacima na događaju čiji je domaćin bio australijski Institut Lovi.

- Stalno pričamo o riziku od nestanka struje - istakao je on.

Zelenski je 16. marta rekao da je Ukrajina završila integraciju svog energetskog sistema sa evropskim.

On je 29. aprila kazao da želi da trguje ukrajinskom strujom za prirodni gas.

Zelenski je naveo da Ukrajina proizvodi veliku količinu električne energije, tako da bi Kijev mogao da prodaje struju po niskim cenama.

Ovog leta Zelenski je upozorio da će Ukrajina morati da izdrži najtežu zimu u istoriji zemlje i naveo da je planirao da zaustavi izvoz gasa i uglja.

Izvršni direktor Naftogasa Jurij Vitrenko rekao je da će temperatura u stanovima biti 17-18 stepeni Celzijusovih, što je četiri stepena ispod standarda i savetovao ljude da se opreme zalihama ćebadi i toplom odećom.

Komentari (2)

Loading
VT

07.10.2022 08:53

Neka e gube odavde SVI Rusi i Ukrainci, mogu i Cg-ovci. Ajde paljba.

Vesna

11.10.2022 01:57

Ovaj covek je zavrnuo i Putina i Bajdena i Makrina i Solca. Pa on je novi lider sveta. Glavni govornik i svaka mu ko u Njegosa. Samo mi nije jadno na cemu gradi to svoje samopouzdanje.Nikako da to provalim ili je ceo svet postao jedna gomila retarda u rasponu od debila do kretena. Bice da je ovo drugo, ali nisam sigurna.