OGLASILA SE BAKINGEMSKA PALATA: Poznato koliko će trajati period žalosti!

Autor:

Svet

09.09.2022

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bakingemska palata je saopštila da će period žalosti nakon smrti Elizabete II trajati od sada, pa do sedmog dana nakon sahrane britanske kraljice, a zastave u kraljevskim rezidencijama biće u tom periodu na pola koplja, prenosi Rojters.

OGLASILA SE BAKINGEMSKA PALATA: Poznato koliko će trajati period žalosti!

Foto: Ap photo

- Nakon smrti njenog veličanstva kraljice, želja njegovog veličanstva kralja je da se period kraljevske žalosti poštuje od sada do sedam dana nakon sahrane kraljice - navodi se u saopštenju Bakingemske palate.

Topovi u londonskom "Hajd parku" i na drugim lokacijama oglasiće se danas u 13 časova, 96 puta, jednom za svaku godinu kraljičinog života, saopštila je Bakingemska palata.

Zvanično nije još saopšteno kada će sahrana kraljice biti održana, ali se veruje da će to biti oko 11 dana nakon njene smrti u četvrtak, navodi Rojters.

Bakingemska palata saopštila je da će zastave u kraljevskim rezidencijama ostati na pola koplja do jutra nakon perioda žalosti i da će kraljevske rezidencije u tom periodu ostati zatvorene za javnost, iako će biti moguće polaganje cveća napolju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading