MISTERIOZNA SMRT INDIJSKOG MILIJARDERA: Kralj čaja i čeličana nastradao u Mercedesu!

Autor:

Svet

04.09.2022

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sajrus Mistri, koji je nasledio Ratana Tatu na mestu predsednika kompanije Tata Sons, ali je kasnije smenjen, poginuo je u nedelju u saobraćajnoj nesreći u Palgaru u Maharaštri, saopštila je policija.

MISTERIOZNA SMRT INDIJSKOG MILIJARDERA: Kralj čaja i čeličana nastradao u Mercedesu!

Foto: Ap photo

Mistri, koji je imao 54 godine, putovao je iz Ahmedabada u Mumbai u automobilu Mercedes, a slike sa mesta nesreće pokazuju oštećene ostatke automobila.

- Nesreća se dogodila oko 15.15 sati, kada je Mistri putovao u Mumbai iz Ahmedabada. Nesreća se dogodila na mostu preko reke Surja. Izgleda da je nesreća - rekao je nadzornik policije okruga Palghar Balasaheb Patil.

Zajedno sa gospodinom Mistrijem, u automobilu su bili Jehangir Pandole, Anahita Pandole i Darijus Pandole.

Jehangir Pandole, rođak Darijusa Pandolea, je druga osoba koja je poginula u nesreći.

Darius Pandole je bio nezavisni direktor u firmama grupe Tata i protivio se smenjivanju gospodina Mistrija sa mesta predsednika kompanije. Takođe je napustio grupu Tata sa gospodinom Mistrijem, piše Telegraf.

Anahita i Darijus Pandole se prevoze avionom u bolnicu Breach Candi u Mumbaju.

Zamenik glavnog ministra Maharaštre Devendra Fadnavis rekao je da je zatražio od državne policije da sprovede detaljnu istragu o nesreći.

- Razgovarao sam sa DGP-om i dobio uputstva za detaljnu istragu - tvitovao je Fadnavis, koji je i državni ministar unutrašnjih poslova.

Ovo je najnoviji udarac za porodicu Mistri čiji je patrijarh, Palonji Mistri - Sajrusov otac - umro u junu u 93. godini. Njihovo carstvo je gradilo luksuzne hotele, stadione, palate i fabrike širom Azije, ali je nedavno bilo poznato po korporativnoj svađi sa grupom Tata.

Premijer Narendra Modi predvodio je naciju u žalovanju zbog gubitka poslovnog tajkuna, nazvavši to "velikim gubitkom" za svet trgovine i industrije, piše Telegraf.

- Prerana smrt Sajrusa Mistrija je šokantna. On je bio obećavajući poslovni lider koji je verovao u ekonomsku snagu Indije. Njegova smrt je veliki gubitak za svet trgovine i industrije. Saučešće njegovoj porodici i prijateljima. Neka mu je duša pokojna u miru - napisao je premijer Modi na Tviteru.

Gospodin Mistri, koji je bio šesti predsednik kompanije Tata Sons, zbačen je sa funkcije u oktobru 2016. On je preuzeo dužnost predsednika u decembru 2012. nakon što je Ratan Tata najavio da se povlači.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading