NIJE SAMO DARJA DUGINA: 4 slučaja odmazde posle brutalnih likvidacija! (VIDEO)

Autor:

Svet

25.08.2022

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nalogodavci i izvršioci brutalnog atentata na Darju Duginu, ćerke uglednog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, koji je u zapadnim medijima označen kao "Putinov mozak" i jedan od glavnih ideologa Kremlja, biće svirepo kažnjeni, sudeći bar prema najavama najviših ruskih najviših zvaničnika.

NIJE SAMO DARJA DUGINA: 4 slučaja odmazde posle brutalnih likvidacija! (VIDEO)

Foto: printscreen

Darja Dugin

Da Rusi planiraju brutalnu osvetu zbog likvidacije Duginove, kako je Republika već pisala, postalo je i nakon šokantnog upozorenja koje je izdala američka ambasada u Kijevu, pozivajući svoje građane da hitno napuste Ukrajinu.

Da smrt Duginove neće proći bez odgovora najavio je i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov koji je zločin nazvao "neoprostivim", a "ulje na vatru" dodao je i ruski Telegram kanal Intel slava Z, koji slovi za veoma blizak Kremlju, a na kojem je najavljeno da će u narednim sedmicama biti najveća vazdušna operacija u prethodnih 30 godina.

- U njoj će učestvovati jake snage avijacije u sadejstvu s drugim rodovima ruske vojske - glasi najvažniji deo informacije koju je preneo ovaj kanal.

Ipak, više od samih izjava zvaničnika i informacija koje kruže društvenim mrežama, da Rusi ne zaboravljaju dželate svojih uglednih građana, pokazuje i istorijsko iskustvo iz neposredne prošlosti.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

 

Osveta Čečenima za masakr u Beslanu

Na ovakav zaključak upućuje i osveta Čečenima za masakr u školi u Beslanu 2004. godine, kada su čečenksi teroristi, koji tada nisu bili naklonjeni ruskog predsedniku Vladimiru Putinu što je danas slučaj, likvidirali 333 osobe od koji su 186 bila deca.

Ruska osveta protiv 33 terorista Drugog bataljona šehida Rijadus Salihin trajala je tokom cele 2005. godine, kada su pripadnici ruskog FSB i vojne obaveštajne agencije GRU likvidirali sve učesnike masakra.

Sve je kulminiralo u noći 9. na 10. jul 2006. godine kada je likvidiran organizator napada Šamila Basajeva.

- Ovo je banditima zalsužena kazna za našu decu u Beslanu, Buđenovsku za sve terorističke napade koje su izvršili u Moskvi i drugim reonima Rusije, uključujući Ingušetiju i Čečensku Republiku - izjavio je tada Putin.

Hladni rat Londona i Moskve

Inače, praksa brutalne osvete za likvidacije državnih zvaničnika i javnih ličnosti, u prošlosti nije strana ni drugim državama.

Velika Britanija praktično pokrenula je Hladni rat protiv Rusije koji traje do dan danas još 2006. godine kada je britanska policija identifikovala Dimitrija Kvotuna i Andrej Lugvoja kao osumnjičene za ubistvo Aleksandra Litvinjenka, odbeglog agenta FSB.

- Detaljne toksikološke analize su tek 22 novembra u večernjim satima potvrdile da u organizmu Litvinjenka postoji radioaktivni element polonijum 210 - pisali su tada mediji.

Iran pretio Boltonu

Odmazdu protiv Sjedinjenih Američkih Država, koja je doduše ostala samo prazna pretnja rečima, Iran je najavio nakon ubistva generala Kasema Sulejmanija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

General Iranske revolucionarne garde ubijen je iz američkog drona, nakon čega je Teheran najavio osvete, koja je trebalo da uključuje i likvidaciju savetnika tadašnjeg predsednika Donalda Trampa Džona Boltona.

Osveta Izraelu

Jedan od najsvežijih primera osvete je raketni napad Iranske Revolucionarne garde iz marta ove godine kada je bombardovan Erbil, nakon što su izraelske snage ubile dvojicu pripadnika garde u Siriji.

- Iranska revolucionarna garda preuzela je odgovornost za bombardovanje "tajnog trening centra" koji navodno pripada Mosadu, izraelskoj obaveštajnog agenciji - pisali su tada strani mediji.

Bombaški napadi u Šri Lanki

Bombaški napadi u uskršnju nedjelju u Šri Lanki iz 2019. godine bili su osveta na napade na džamije na Novom Zelandu.

U seriji bombaškin napada tada je stradalo najmanje 207 osoba, a napadi su organizovani na crkve i hotele u Kolombu i okolini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading