BRUTALNO SU JE UBILI, NA MOJE OČI! Oglasio se Aleksandar Dugin nakon smrti ćerke Darje!

Autor:

Svet

22.08.2022

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Dugin, otac Darje Dugine, koja je stradala u subotu uveče u eksploziji automobila u Rusiji, rekao je da je smrt njegove ćerke teroristički čin.

BRUTALNO SU JE UBILI, NA MOJE OČI! Oglasio se Aleksandar Dugin nakon smrti ćerke Darje!

Foto: Profiemdia/east2west news

- Ćerku su mi brutalno ubili, na moje oči - rekao je Dugin dodajući da je njena smrt "teroristički akt ukrajinskog nacističkog režima".

- Ona je bila lepa žena, pravoslavka, ratni izveštač, televizijski ekspert i filozof. Nama treba naša pobeda. Moja ćerka je žrtvovala svoj život, zato pobedite - rekao je Dugin.

Ukrajina je demantovala da je umešana u smrt Dugine.

Podsetimo, Federalna služba bezbednosti rešila je ubistvo novinarke Darje Dugine, saopštio je Centar za odnose s javnošću agencije.

- Utvrđeno je da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe. Počinilac je državljanka Ukrajine Vovk Natalija Pavlovna, rođena 1979. godine - navodi se u saopštenju koje prenosi RIA.

FSB je pojasnio da je Vovk zajedno sa svojom 12-godišnjom ćerkom stigla u Rusiju 23. jula i iznajmila stan u kući u kojoj je Dugina živela, kako bi prikupila informacije o njenom načinu života.

Ranije u subotu uveče, Aleksandar Dugin je držao predavanje na temu "Tradicija i istorija" na tradicionalnom porodičnom festivalu u Moskovskoj oblasti. Događaju je prisustvovala i njegova ćerka. Prema pisanju medija, drugi prisutni su tvrdili da je Dugin prvobitno planirao da napusti festival zajedno sa svojom ćerkom, ali je kasnije odlučio da uzme poseban automobil, dok je Darja uzela njegov terenac.

Aleksandar Dugin je poznat po svojim antizapadnim "neoevroazijskim" stavovima. Dugin je često opisivan kao jedan od "ideoloških mozgova" Kremlja i nepokolebljivi pristalica ruskih akcija u sukobu sa Ukrajinom od 2014. godine. Iste godine je otpušten sa Moskovskog državnog univerziteta nakon što je dao sporni intervju u kojem je pozivao na "ubijanje, ubijanje, ubijanje" onih koji su odgovorni za tragedije kao što je požar u Odesi 2014. godine, u kojem je na desetine ljudi poginulo u požaru dok su proukrajinski aktivisti upali u zgradu sindikata koju su branili proruski demonstranti.

Darja Dugina je stavljena na listu sankcija Ujedinjenog Kraljevstva u julu ove godine zbog pružanja "podrške" i promovisanja "politike ili akcija koje destabilizuju Ukrajinu ili podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet ili nezavisnost Ukrajine",prenosi Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading