NEOBIČAN TALENAT MOMKA IZ NJUKASLA! Boris Džonson je kao "zgnječena buba", a Tramp je "gumena patka na naduvavanje"! (VIDEO)

Autor:

Svet

05.08.2022

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan momak se izdvojio po neobičnom talentu - on može da oseti miris reči.

NEOBIČAN TALENAT MOMKA IZ NJUKASLA! Boris Džonson je kao "zgnječena buba", a Tramp je "gumena patka na naduvavanje"! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Yotuube/SWNS

Foto: Tanjug/AP, Yotuube/SWNS

Da li ste nekada poželeli da posedujete supermoći kao što su čitanje misli ili predviđanje budućnosti? Jedan momak iz Njukasla, po imenu Henri Grej, ima veoma retku sposobnost koja ne liči u potpunosti na supermoć, ali svakako se može nazvati talentom. O čemu je reč?

Grej ima veoma redak poremećaj, koja se naziva leksičko-gustatorna sinestezija. Zapravo, on može da "namiriše, oseti i doživi" određene reči. To znači da on ima sposobnost da poveže ukuse i mirise sa rečima. Grej odmah oseti specifičan miris, nakon što čuje neku reč. Kao i u književnosti, sinestezija u njegovom slučaju znači da on može da povezuje pojmove koji se prirodno ne nalaze ni u kakvoj vezi. Kako to kod njega izgleda?

Ovaj neobičan poremećaj prvi put je otkrio 2009. godine, nakon što su ga profesori i roditelji "uhvatili" da naglas komentariše imena svojih drugara, upoređujući ih sa ukusima. Pa tako, za njega Boris Džonson ima ukus "zgnječene bube", dok je Donald Tramp kao "gumena patka koja se naduvava". Zanimljivo je još jedno poređenje. Glumica Ema Votson njemu zvuči kao "kamenčić koji pada u baricu i talasa se".

- Uvek sam povezivao reči i imena sa ukusima, mirisima i osećanjima i to je sve što sam ikada znao - izjavio je on.

- Jedno od najgorih imena za mene je Kirsti, što za mene predstavlja slab miris urin. Morao sam da promenim smeštaj u studenastkom domu, jer su tamo bili ljudi sa nekim od najgorih imena. Nisam mogao da se družim ili da živim sa njima.-

A za najlepše ime koje u njemu budi najprijatniji miris izvdvojio je Frančesku.

- Kada god čujem ime Frančeska, ja osetim miris tople čokolade - rekao je on, prenosi Mondo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading