ŠOKANTNA IZJAVA TRASOVE O RUSKOM PREDSEDNIKU: Da li drži ostatak sveta za taoca? PUTIN NE SME DA NAS POBEDI!

Autor:

Svet

27.07.2022

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska šefica diplomatije Liz Tras, rekla je da ruski predsednik Vladimir Putin koristi ruski gas kako bi ceo svet držao za taoca.

ŠOKANTNA IZJAVA TRASOVE O RUSKOM PREDSEDNIKU: Da li drži ostatak sveta za taoca? PUTIN NE SME DA NAS POBEDI!

Foto: Tanjug/AP

Liz Tras

Britanska šefica diplomacije Liz Tras, ujedno i favoritkinja za naslednicu Borisa Džonsona, danas je rekla da ruski predsednik Vladimir Putin koristi ruski gas kako bi ceo svet držao za taoca, prenosi Alo.

Na novinarsko pitanje veruje li da Vladimir Putin praktično drži ostatak sveta za taoca drastičnim smanjenjem isporuka plina Nemačkoj, Tras je odgovorila:

- Ako dozvolimo Vladimiru Putinu da uspe, to će izazvati neviđenu bedu širom Evrope.

Trasova je na to dodala i da se lider Rusije neće zaustaviti ukoliko porazi Ukrajinu.

- Znamo da Putin neće stati samo u Ukrajini. On preti celom istoku Evrope i demokratije - rekla je britanska šefica diplomatije.

Trasova je, podsetimo, radila kao komercijalni direktor u naftnoj i gasnoj kompaniji Šel.

Nakon toga je postala ekonomski direktor u jednoj britanskoj telekomunikacionoj kompaniji. 

Udata je i ima dve ćerke, a zanimljivo je da je veliki ljubitelj matematike, pa je svojevremeno izjavljivala da bi svi trebalo podrobno da se bave tom naukom do 18. godine. 

Reč je o ženi koja sa našom zemljom gaji specijalne veze i koja je lično odgovorna za potpisivanje Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između Republike Srbije i Ujedinjenog kraljevstva, Velike Britanije i Severne Irske. 

Dokument vredan 800,4 miliona evra u aprilu ove godine su u Beogradu ratifikovale britanska ambasadorka u Srbiji Šan Meklaud i srpska ministarka trgovine, turizma i telekomunijacija Tatjana Matić, što je Trasova oduševljeno podelila na Tviteru. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
bane

28.07.2022 03:23

Tipicno Englesko licemerstvo . Citajuci ovakve izjave sve vise sam ubedjen da Evropom " vladaju " idioti . Uveli sankcije ( a samo to i znaju ) Rusiji , zabranjuju sve sto je Rusko , oduzimaju sve sto stignu , lazu , lazu i bezocno lazu . Vrh njihovog licemerstva da Rusija ugrozava Evropu i " demokratiju " ( Ukraina je svetli primer demokratije ) a NATO ne ugrozava Rusiju !