TENZIJE NA TAJVANU BLIZU PUCANJA! Dok se avion Pelosi približava, na predstavništvo je izvršen SAJBERNAPAD!

Autor:

Svet

02.08.2022

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Tajvanu tenzije se približavaju tački usijanja. Kako se saznaje, izvršen je sajbernapad na sajt predstavništva i to u trenutku kada se avion Pelosi približava ovoj državi.

TENZIJE NA TAJVANU BLIZU PUCANJA! Dok se avion Pelosi približava, na predstavništvo je izvršen SAJBERNAPAD!

Foto: Tanjug/AP

Tajvan je postao sinonim za pukotinu koja se sprema na potpuno pucanje. Svaki dan dobijamo nove informacije koje pokazuju da tenzije između Amerike i Kine ne jenjavaju. 

Jedna od činjenica koja potkrepljuje ove tvrdnje jeste sajbernapad koji je danas izvršen na sajt predstavništva Tajvana, te veb prezentacija u jednom trenutku nije radilla, rekao je za Rojters izvor upoznat sa ovim pitanjem. 

Foto: Tanjug/AP

Tajvan vojne vežbe

Međutim, stručnjaci su ubrzo uspeli da vrate sajt u funkciju, navodi izvor. 

U istom danu kada se dešava ovaj napad, očekuje se da predsednica Predstavničkog Kongresa SAD Nensi Pelosi dođe u Tajpej kasnije u toku dana, navode britanski mediji. 

Avion, u kojem se nalazi predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, okrenuo se prema Tajvanu i leti iznad Sulavesi mora, pokazuju podaci Flightradara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slavko

02.08.2022 13:36

Tavan nije drzava nego kineska provincija