Spekulacije o Putinovom zdravlju su samo željno razmišljanje - RUSIJA JE NAŠA NAJVEĆA PRETNJA!

Autor:

Svet

17.07.2022

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Admiral Toni Radakin, načelnik britanskih oružanih snaga odbacio je spekulacije da ruski predsednik Vladimir Putin nije dobro. On je mišljenja da neće biti svrgnut sa vlasti.

Spekulacije o Putinovom zdravlju su samo željno razmišljanje - RUSIJA JE NAŠA NAJVEĆA PRETNJA!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Šef oružanih snaga Velike Britanije odbacio je spekulacije da ruski predsednik Vladimir Putin nije dobro ili da će biti ubijen kao "neopravdane“. Načelnik britanskih oružanih snaga admiral Toni Radakin upitan je da li Putin, koji je pokrenuo invaziju na Ukrajinu u februaru, može da bude "zbačen“ ili da se možda suoči sa "promenom režima“, prenosi Mondo. 

- Mislim da su neki od komentara da on nije dobro ili da će ga neko ubiti ili da ga se otarasi samo željno razmišljanje. Kao vojni profesionalci, vidimo relativno stabilan režim u Rusiji, predsednik Putin je uspeo da potisne svaku opoziciju, vidimo hijerarhiju koja služi predsedniku Putinu, tako da niko na vrhu nema motivaciju da izaziva predsednika Putina, a to je mračno - rekao je on Sofi Ravort u emisiji BBC u nedelju ujutru.

Ukrajina veruje da će pobediti u ratu

Radakin je naveo da će "ruski izazov postojati decenijama u smislu Rusije kao pretnje” i da sledeći premijer mora da zna da je Rusija "najveća pretnja” Velikoj Britaniji. Osvrćući se na svoju nedavnu posetu Kijevu, rekao je da ukrajinska vojska "apsolutno“ veruje da će pobediti u ratu.

- Oni planiraju da obnove celu svoju teritoriju i vide kako se Rusija bori, Rusija za koju procenjujemo da je izgubila više od 30 odsto svoje kopnene borbene efikasnosti - dodao je on.

- To zapravo znači 50.000 ruskih vojnika poginulih ili povređenih u ovom sukobu, skoro 1.700 uništenih ruskih tenkova, uništeno skoro 4.000 borbenih oklopnih vozila Rusije - zaključio je Radakin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading