KORISTIMO EVRO I DOLAR IZ NAVIKE, GOTOVO JE SA TIM: Putinov pomoćnik najavio velike promene u finansijskom sistemu Rusije

Autor:

Svet

16.07.2022

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putinov pomoćnik Maksim Oreškin rekao je da će Rusija učiniti sve da uopšte ne bude potrebe za globalnim bankarskim sistemom SVIFT, koji stoji iza Zapada.

KORISTIMO EVRO I DOLAR IZ NAVIKE, GOTOVO JE SA TIM: Putinov pomoćnik najavio velike promene u finansijskom sistemu Rusije

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

„Što se tiče SVIFT-a, to je vrlo jednostavno: uradićemo sve da za njim nema potrebe. To je zapravo ključni zadatak u ovom trenutku, kao što sam već pomenuo“, rekao je savetnik ruskog predsednika Maksim Oreškin.

„Svet je koristio dolar i evro jer je to bilo zgodno“, rekao je pomoćnik predsednika. "Ceo svet je bio talac zapadnog finansijskog sistema jer su svi navikli na to, svima nam je to odgovaralo. Kristalno je jasno zašto Rusija i Kina koriste dolare ili evro. Čisto iz navike", rekao je Oreškin i dodao da se situacija sada promenio i taj promet rublja i juana raste.

Oreškin je najavio i da bi Centralna banka Rusije mogla dodatno da snizi ključnu kamatnu stopu i da će o tome biti reči na sastanku 22. jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
pera

17.07.2022 16:49

Povečati novčanu masu ( dolar) za oko 40% i taj dolar odmah obori vrednost druge valute (evro) sve govori. Oterasiti se dolara što pre a i evra postepeno.