Filmska pljačka banke! Dva lopova ubijena, ranjeno šest policajaca! Okolni objekti evakuisani zbog moguće eksplozije!

Autor:

Svet

29.06.2022

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Pljačkaši su bili "teško naoruženi", a prvi izveštaji sugerišu da su nosili i pancirne prsluke.

Filmska pljačka banke! Dva lopova ubijena, ranjeno šest policajaca! Okolni objekti evakuisani zbog moguće eksplozije!

Foto: Tanjug/AP

Najnoviji zločin potresao je Filadelfiju/Ilustracija

Kanadska policija ubila je dvojicu muškaraca tokom pucnjave u banci u Britanskoj Kolumbiji, u kojoj je šest policajaca povređeno, a okolni objekti su evakuisani zbog moguće eksplozivne naprave, saopštila je policija.

Kako je navedeno, članovi tima za specijalne namene stigli su na mesto događaja u Montrealsku banku u Saniču na ostrvu Vankuver, u blizini granice s američkom državom Vašington, prenosi Rojters.

Prema rečima šefa policije u Saniču, osumnjičeni su bili "teško naoružani", a prvi izveštaji sugerišu da su nosili i pancirne prsluke, ali da za sada nema više informacija o napadačima.

On je saopštio novinarima da je šest policajaca prevezeno u bolnicu s prostrelnim ranama i da su neki od njih u teškom stanju.

- U ovom trenutku očekujemo da će neki policajci biti pušteni nakon što im se pruži pomoć, dok su drugi zadobili vrlo teške povrede i odvedeni su na operaciju - saopštio je policijski zvaničnik, navodi Rojters.

- Ovaj incident je i dalje u toku s velikim brojem pripadnika policije na tom području. Kuće i poslovni objekti u neposrednoj blizini mesta incidenta evakuisani su zbog prisutnosti potencijalne eksplozivne naprave u vozilu povezanom s osumnjičenima - navodi se u saopštenju koje je objavila policija na internetu.

Kasnije je policija saopštila da je ukinula naredbu za evakuaciju u skloništa, ali da je blok u blizini banke i dalje zatvoren zbog potencijalne bombe.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading