Tramp oštro udario na Bajdena: KRIV JE ZA RAT, PUTIN TO NE BI NIKAD URADIO!

Autor: Republika

Svet

19.06.2022

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik Donald Tramp smatra da rusko-ukrajinska kriza ne bi ovoliko eskalirala da je on ostao prvi čovek Amerike.

Tramp oštro udario na Bajdena: KRIV JE ZA RAT, PUTIN TO NE BI NIKAD URADIO!

Foto: Tanjug/AP

Vojna pomoć koju je Vašington pružio Kijevu mogla bi dovesti do toga da se sukob u Ukrajini pretvori u Treći svetski rat, naveo je Donald Tramp na verskoj konzervativnoj konvenciji u Nešvilu u američkoj državi Tenesi, održanoj u petak.

- Imamo rat u Ukrajini.. možda će on dovesti do Trećeg svetskog rata zbog načina na koji se nosimo sa njim - upozorio je Tramp, a kao razlog za to naveo je i pakete pomoći koje je Bjadenova administracija odobrila Ukrajini.

Tramp je naveo da je Amerika dala ukupno 56 milijardi dolara i uporedio je to sa nekim zemljama Evrope:

- Kad pogledate Evropu i Nemačku i Francusku i sve ove druge zemlje, oni su dali mali deo, mali, mali deo onoga što mi dajemo. Mi dajemo 56 milijardi dolara, a oni daju nekoliko milijardi dolara. I oni su ti koji su mnogo više pogođeni.

Bivši američki predsednik je još jednom ponovio da je glavni krivac za rat Džo Bajden, koji ga je zamenio u Beloj kući.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Bajden došao na mesto predsednika umesto Trampa

- Da sam ja predsednik to se nikad ne bi dogodilo. Dobro sam upoznao Putina i razgovarali smo o tome.. znao je da će posledice biti ogromne. On je razumeo i nikada to ne bi uradio - izjavio je Tramp.

Još jedna tema kongresa bio je upad u Kapitol Hil 6. januara 2021. godine, kada su Trampove pristalice ušle u zgradu Kongresa, za šta su ga mnogi optuživali da je inicirao. Tramp je na kongresu rekao da se tu radilo o "lovu na veštice".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Драган

20.06.2022 08:23

Joe, и то је - Америка.